1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. "2010 Türkiye'nin yılı"
"2010 Türkiye'nin yılı"

"2010 Türkiye'nin yılı"

TUROB Başkanı Bayındır açıkladı: "Yıl sonu hedefi 30 milyon turist, 22 milyar dolar gelir"

A+A-

TUROB Başkanı Timur Bayındır, ‘sezon ortası’nda turizmin geldiği noktayı “2010 Türkiye’nin yılı oluyor” sözleriyle anlattı. Bayındır, yıl sonu hedefini de 30 milyon turist, 22 milyar dolar gelir olarak açıkladı.

Star Gazetesi'nden Ardan Zentürk'ün haberine göre, yaz ayları gelince Türkiye’de tabii ki, bakışlar bir anda turizme dönüyor. PKK denilen habis urun bütün çabalarına rağmen Türk turizmi gelişiyor... Türkiye turizm gelirlerinin büyümesi ile bir kez daha büyüyor... Bu nedenle, sohbeti turizme yöneltmeyi tercih ettik... Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır “Türkiye, bir turizm ülkesidir. Ülkemizin, en büyük ihracatçısıdır. Getirdiği döviz, net girdidir. Türk turizmi, destek gördüğü zaman, mucizeler yaratacaktır” dedi.

2023 Hedefi 50 Milyon Turist
Bayındır, doğrudan ve dolaylı olarak, 1 milyonun üzerindeki kişiye istihdam sağlayan sektörün, 40’a yakın sektörü tetiklediğini kaydetti. Krizin etkilerinin, rakip bazı ülkelerde devam ettiğini anlatan Bayındır, buna rağmen Türk turizminin ilk 6 ayda çok iyi bir sezon geçirdiğini söyledi. Bayındır “İnşallah, yıl sonunda, ülkemizde 30 milyon turisti ağırlarken, 22 milyar dolara yakın döviz girdisini gerçekleştireceğiz” dedi. Türk turizminin, dünya liginde 7. sırada olduğunu hatırlatan Bayındır “Turizmde, dünya ortalamasının üzerinde büyüyoruz. Türkiye, son yıllarda, dünya turizminin parlayan yıldızı oldu. Sektör olarak, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’de, 50 milyon turiste ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

24 saat yaşayan İstanbul marka kent oldu
İstanbul’un, dünyanın en önemli marka kentlerinden biri olduğunu belirten Timur Bayındır, şunları söyledi: “İstanbul’umuz, sahip olduğu potansiyeli ve güzellikleriyle, cazibesini hiç bir zaman kaybetmeyecek bir şehirdir. Her yerde, güneş doğuyor ve batıyor. Ancak, İstanbul’da, güneşin doğuşu da, batışı da, mehtabı da farklıdır. Herkesin muhakkak 1 kez olsun görmek istediği bir kenttir. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’umuz; tarih, kültür, eğlence, alışveriş, kongre, iş, fuar, inanç, gastronomi, sağlık, kruvaziyer, yat gibi ciddi turizm potansiyeline sahiptir ve her yaş grubuna hitap ederek, cezbetmektedir.”

Yeni trend SPA turizmi hedef 1 milyar dolar
Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünya genelinde termal turizm, SPA merkezlerine olan ilginin arttığını anlatan Timur Bayındır “Dünyada trendler, ilaçlı tedaviden çok doğal tedavilere yöneliyor. Nitekim son yıllarda, doğal ilaçlar piyasadan çok büyük pay alıyor. Mesela, Tayvan’da, otların ve bitkilerin birbirinden ayrıldığı çok büyük tesisler bulunuyor. Kısaca, herkes sağlıklı, zinde bir yaşam istiyor. Tatile çıktığında, yeniden zindelik kazanıp, dinlenebileceği merkezleri tercih ediyor. Son yıllarda otellerimizde, çok güzel SPA merkezleri açılıyor. Turizmde yeni trend ‘SPA’ oldu. Her zaman, turizmi çeşitlendirelim, yeni ürünleri pazara sunalım diyoruz ve işte SPA’da güzel ve talep gören bir ürün. SPA ve termal turizminin hacmi kısa zamanda 1 milyar doları bulabilir. Yakın gelecekte, hem hastanelerimiz, hem termal tesislerimiz hem de içinde sauna, Türk Hamamı, masaj başta olmak üzere tüm imkanları sunan SPA merkezlerimizden elde ettiğimiz döviz girdisi birkaç kat artacaktır” dedi.

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.