1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yapay Resif Projesinin Açılışı yapıldı
Yapay Resif Projesinin Açılışı yapıldı

Yapay Resif Projesinin Açılışı yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yapay resif projesinin açılışını yaptı.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Edirne ve Uzunköprü'de gerçekleştirdiği programın ardından Saros Körfezi İbrice Limanı'na geldi. Burada yapay resif projesinin açılışını yapan Günay, daha sonra Saros'da eşi ve beraberindekilerle birlikte tekne turuna çıktı.

Bakan Günay, burada yaptığı açıklamada proje hakkında bilgi verdi. Günay, "Bu bölgeyi daha da ilgi çekici hale getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca balık yuvası açısından da bu tür düzenlemelerin faydası var. Ben bölgeye ilginin yoğunlaşacağını düşünüyorum. Zaten İstanbul'un yakın çevresinde, bir yandan Çanakkale, bir yanda Edirne'deki deniz turizmi zaman içerisinde çok daha cazip hale gelecek. Daha yolun başındayız. Daha yapacağımız çok şeyin olacağını düşünüyorum" dedi.

Dalış turizminin son zamanlarda ilgi çekmeye başladığını söyleyen Günay, "Türkiye'de turizmi çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Dalış noktalarının çoğalması da bu çeşitlendirmenin önemli parçalarından bir tanesi. Spor merkezi turizm anlayışı, sağlık merkezi turizm anlayışı, termal merkezi turizm anlayışı, bunlar Türkiye'nin turizm haritası içinde. Önümüzdeki yıllarda daha özel yer tutmaya başlayacak. O yüzden Marmara Bölgesinde İstanbul, Saros Körfezi ve Çanakkale ilgi çekici destinasyon olarak gündemimizde de var. Bunun yanında başka bölgelerimizi de genişletmek gerekiyor. Bu konuda bakanlığımızın 2023 turizmin geliştirilmesi stratejisi var. Orada da bölge, önemli spor ve dalış turizm merkezlerinden olarak işaretlenmiştir" diye konuştu.

Bakan Günay, Türkiye'nin geçtiğimiz yıl dış ticaret açığının yüzde 55'ini turizmden kapattığını ifade ederek, "Şuanda 27 milyon kişiyi ağırlayabilecek durumdayız. Biz bu rakamı 45-50'ye çıkarmaya çalışıyoruz. O çerçevede doğamızı daha iyi kullanmamız gerekiyor. Maviyi yeşili koruyarak uzun süreli bir turizm yapabiliriz. Aksi takdirde tahrip ederek bir yandan taş ocakları ile bir yandan trollerle, dinamit atarak balıkçılık yaparsak bir süre sonra denizlerin kirliliği artmış olur. Denizlerimizi koruyamayız. Hem de bereketini azaltmış oluruz. O yüzden daha dikkatli ve uzun vadeli turizm anlayışını hazırlamamız gerekiyor" dedi.

İbrice'de yapılan etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Eşi Gülten Günay Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Eşi Sema Sözer, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Keşan Kaymakamı Metin Borazan ve Eşi Büşra Borazan, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ile çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Daha sonra Kadıköy Mavi Tutku Dalış teknesi ile Günay ve beraberindekiler, İbrice Limanı'ndan Sultaniçe Limanı'na kadar Saros Tekne turu yaptı.

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.