1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 2017 gemi turları ve 2017 gemi tatili
2017 gemi turları ve 2017 gemi tatili

2017 gemi turları ve 2017 gemi tatili

2017 gemi turları, gemi tatilleri, 2017 gemi tatili, ucuz gemi tatili 2017, ucuz 2017 gemi turları, yurtdışı gemi turları 2017, yılbaşı gemi turları 2017 ve yurtiçi gemi turları 2017 hakkında tüm ayrıntılar Vira Haber'de.

A+A-

Cruise gemi turları, cruise gemi tatili, cruise yurtdışı turları 2017, istanbul çıkışlı gemi turları, msc gemi turları 2017, gemi tatili erken rezervasyon, gemi turları promosyon, yunan adaları gemi turları 2017 ve vizesiz gemi turları 2017 Vira Haber'de

Yılbaşı gemi turları ve yılbaşı gemi tatili 2017

2017 yılbaşı gecesinde eşsiz bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi gemi turları. 2017 yılbaşı yaklaşırken insanlar, 2017 yılbaşı gemi tatili, 2017 yılbaşı gemi turları, yılbaşı turları 2017, 2017 yılbaşı tatili gemi turları gibi birçok arama yapmaktadır. Yılbaşı tatilini gemi turunda geçirmek isteyenlerin bu yıl tercihi yine değişmedi ve Yunan adaları oldu.

gemitatili2017.jpg

1 ) Yunan Adaları 

Yunan Adaları, Akdeniz ülkeleri içinde kültürü bize en yakın ülkelerden biri olması, yeme içme alışkanlıkları, sıcakkanlı insanları ile ilgi çekiyor.

MSC Cruises Gemi Turları​ 2017

Kruvaziyer tur paketleri içinde en uygun fiyatlısı Yunan Adaları olduğundan, genellikle gemi seyahatine ilk defa gidecek olanların gözdesi ve seyahat severlerin şüphesiz en çok tercih ettikleri bölge durumunda.

Costa Cruises Gemi Turları

Mykonos, Santorini, Rodos, Girit, Samos, Patmos, Midilli ve bunlara ilaveten Atina, Yunan Adaları gemi seyahatinde görebileceğiniz birbirinden güzel adalardır.

2 ) Akdeniz

İspanya’nın en güzel şehirleri Barselona, Valensiya’dan, Balear Adaları Palma de Mallorca, İbiza, Kanarya Adalarından Tenerife ve Endülüs’e uzanan bir gezi. Ayrıca İtalya’da Sicilya Adası, Roma, Napoli, Cenova gibi yerleri keşfederken; Fransa’da Marsilya, Portekiz’de Lizbon, Madeira, Kuzey Afrika’da Fas gibi değişik kültürleri gözlemleyebileceğiniz bir deniz turu seçeneği.

Royal Caribbean Gemi Turları 2017

Genellikle gemi seyahatlerine yeni başlayanlar, daha önceden Yunan Adaları gemi seyahati deneyimi olan veya 1 haftada 4-5 ülke gezebilmeyi isteyen seyahat severler tarafından tercih ediliyor.

3 ) Ege - Adriyatik

Genellikle Yunan Adaları gemi seyahatine katılmış seyahat severlerin, bir sonraki kruvaziyer deneyimi Ege - Adriyatik turu olmaktadır. Ege - Adriyatik gemi seyahati, Venedik’ten, Dalmaçya sahillerinin gözdesi Dubrovnik’e, İtalya’da Bari’den, Yunanistan’ın romantik adası Mykonos’a kadar pek çok artısı olan bir seyahat.

Celebrity Cruises Gemi Turları 2017

Yunanistan’ın başkenti Atina ve dünyada olimpiyatların ilk defa yapıldığı Olympia antik kentinin kasabası olan Katakolon da, seyahatin diğer artıları. Ege’nin içinizi kıpır kıpır oynatan ritmi, Akdeniz’in sıcakkanlı insanları, deniz, güneş, tarih, alışveriş, eğlence ve Ege - Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini bu seyahatte yaşayabilirsiniz. Birbirinden güzel şehirlerde ve güzel sahillerde dolaşarak, adeta hayata yeniden başlamış gibi hissedeceksiniz.

2017gemiturlari-001.jpg

4 ) Kanarya Adaları - Akdeniz

Herkes kış soğuğundan şikayet ederken, Akdeniz’in en sıcak coğrafyasına keyifli bir yolculuk yapmak ister misiniz? Hem soğuklardan kaçıp, hem de 1 hafta boyunca birbirinden güzel şehirleri gezip, 4 ülke ve 2 kıta keşfetmenin ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

Princess Cruises Gemi Turları 2017

Barselona, Fas’ın Casablanca şehri, Portekiz’in Madeira adası, Endülüs’te Malaga ve Kanarya Adaları’nın başkenti konumundaki Tenerife sizi bekliyor. Tur, İtalya Cenova başlangıç ve bitişli. Size bu seyahatte, hem birbirinden güzel Akdeniz adalarında denize girme, ada kültürünü yaşama, hem de içinizi ısıtacak bir havada seyahat imkanı sunuluyor.

5 ) İzlanda

Avrupa’da son yıllarda zor beğenen seyahat severlerin, yeni yerler keşfetmek için gözde ülkelerinden birisi de İzlanda.

Holland America Line Gemi Turları 2017

İzlanda’da yemyeşil bir doğa, dağlık alanlarda kar tutmuş yükseltiler, şelaleler, bugüne kadar rastladığınız en temiz hava sizleri karşılayacak. Kuzey Avrupa’da keşfedilebilen Fiyort oluşumlarının yanı sıra, İzlanda’da gezeceğiniz Isafjordur sizleri adeta büyüleyecek. Minimalist evleri ve düzenli yaşamı ile Akureyri ve Reykjavik’in keyifli sokaklarına bayılacaksınız.

Norwegian Cruises Gemi Turları 2017

Invergordon ve Kirkwall’da da tarih ve kültüre hayran olacaksınız. Seyahatiniz başladığı gibi Almanya’nın Hamburg şehrinde sona erecek. Sıra dışı bir rota arıyorsanız ideal bir seçenek.

6 ) Kuzey Avrupa Fiyortları

Doğayla baş başa kalmaya, şelalelerin çağlayışını, gün batımının bulutlara verdiği olağanüstü kontrastı, yemyeşil doğanın yanı sıra sessiz-sakin, stresten uzak, küçük kasabaları-köyleri keşfedebileceğiniz ve tabii ki bol bol oksijen alıp, göz alıcı fotoğraflar çekebileceğiniz Norveç ülkesinin güzellikleri sizleri bekliyor.

Celestyal Cruises Gemi Turları 2017

Buzulların ve nehirlerin aşındırması ile on binlerce yılda oluşmuş, zamanla suların da dolmasıyla kara parçalarının yüzlerce kilometre içerilerine girmiş doğa oluşumları Fiyortları, bu seyahatte yakından görebileceksiniz. Devasa kurvaziyer geminizin, fiyortların azameti karşısında ne denli küçük kaldığını gördüğünüzde, kendinizi farklı hissiyatlar içinde bulacaksınız. Sadece gemi seyahatleri içerisinde değil, bugüne kadar yaptığınız en güzel seyahatler içinde yer alacağından emin olabilirsiniz.

Uzakdoğu gemi turları 2017

Uzak Doğu'ya ilgisi olan kişilerin bu yolculuğunu gemi turları yapmayı tercih etmesi halinde farklı seçenekler sunulur. Özellikle kültürü ile özel bir konumda yer alan uzak doğu, bu bakımdan yıl boyunca milyonlarca misafiri ağırlamaktadır.

Uzakdoğu tatili 2017

Gemi turuna çıkmak isteyen kişiler için rotasyon oldukça önemlidir. Bu nedenle planlamalarda özellikle nerelere gidileceği ve buralarda ne kadar durularak nelerin yapılacağı belirlenmelidir. Aksi halde karışık bir plan tatilinizde size sorunlar yaratabilir.

En ucuz gemi tatili 2017

Özellikle çeşitli tur firmaları tarafından düzenlenen turlar bu konuda büyük bir fırsat yaratır. Bu tip tur seçeneklerinde her detay düşünülmüş ve tüm gemi turu için planlamalar yapılmıştır. Böylece ne yapacağınızı bilerek, daha iyi bir tatil geçirmeniz mümkün olacaktır.

7 ) Baltık Başkentleri

Baltık başkentleri gemi seyahatleri, özellikle Akdeniz ve Ege Adriyatik programlarına katılmış, gemi seyahatinde farklı rotalar keşfetmek hedefinde olan seyahat severlerin ilk tercihi konumundadır. Bunun en önemli sebebi, hiç şüphesiz Kuzey Avrupa coğrafyasının ve Rusya’nın en güzel şehirlerinin görülüyor olması.

Gemi Turları ile Gidilebilecek ülkeler 2017

2017 Gemi tatili yapmak isteyenler hangi ülkere gidebileceklerini ve gemi tatilinde gezilecek yerleri sorguluyor. İşte gemi tatili rotası hakkında tüm sorular ve 2017 gemi tatili yorumları Vira Haber'de.

Avrupa ülkelerinde bunaltıcı sıcaklar yaşanırken, yaz döneminde nispeten serin seyahat yapmayı hayal eden, sıra dışı keyifli Kuzey Avrupa - Baltık şehirlerini keşfetmeyi düşleyenler bu seyahati kaçırmasınlar.

Gemi turu videosu ve gemi tatili video

8 ) Küba - Karayipler

Küba - Karayipler gemi turu da, son dönemin en popüler gemi destinasyonları arasında yerini aldı. Dünyanın en karakteristik ülkelerinden Küba’da 2,5 gün geçirerek, en uygun bütçelerle Küba’yı keşfetme imkanınız olur iken, Karayipler’in en güzel adaları Jamaica, Cayman Adaları, Meksika Cozumel, Belize ve Honduras gibi ülkeleri de keşfetme olanağınız bulunuyor.

9 ) Birleşik Arap Emirlikleri - Umman

Kruvaziyer Turizminde En Popüler Seyahat Rotaları

Birleşik Arap Emirlikleri, son 3 yıldır dünyanın en popüler destinasyonlarından biri haline geldi. Uluslararası turizm otoriteleri tarafından yakın bir gelecekte moda haline gelip, dünya gezginlerinin en çok ziyaret edecekleri ön görülen ülke ise Umman’dır.

2017 GEMİ TURLARI

İşte bu gemi seyahatinde, iki ülkeyi bir haftalık zaman diliminde, doyasıya gezebiliyorsunuz. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en güzel şehirlerinden Dubai, Abu Dabi ve Sir Bani Yas adasında, eğlencenin ve alışverişin tadını çıkarıp, kış aylarında içinizi ısıtacak sıcacık bir havada seyahat edebilirsiniz. Umman’ın Khasab ve Maskat şehirleri de muhteşem doğası ile sizleri büyüleyecek.

10 ) Transatlantik

Transatlantik turu, vaktiniz ve fırsatınız varsa, ‘uzunca bir süre dinlenmeye ihtiyacım var’ diye düşünüyorsanız tam da size göre bir gemi seyahati.. Üstelik 22 gün boyunca 7 ülke ve 3 kıtayı keşfedecek, Atlantik okyanusunu gemi ile geçen gezginlerin arasına isminizi yazdıracaksınız. İtalya’dan Arjantin’e uzanan upuzun bir tatilden bahsediyoruz. Üstelik kurvaziyer gemisinde, birbirinden güzel animasyon şovları, açık büfe ve alakart restoranlarda birbirinden leziz yemekler, uygun fiyatlı ekstralar, gün boyu gemi içinde eğlenceli aktiviteler, ucuz alışveriş imkanları, göz alabildiğine muhteşem deniz manzarası, birbirinden keyifli gün doğumu ve gün batımlarını yaşayacaksınız. Kaynak: Yatvitrini

Cruise tatili 2017

İskandinavya: Kuzey Avrupa’nın tüm şehirlerinde zaman geçirebileceğiniz harika bir gemi turu programı. Dünyanın en huzurlu ve mutlu insanlarının yaşadığı bu bölgede Stockholm, Helsinki, Tallinn, St. Petersburg gibi şehirlerin limanlarında demir atacaksınız.
 
Batı Akdeniz: Meşhur Barselonata Plajında yüzmenin vakti gelmedi mi? Tarihi ve kültürel bir Roma gezisi yaptıktan sonra Malaga, Marsilya, Barselona, Napoli, Savona, Milano, Palermo gibi şehirleri görebileceğiniz Batı Akdeniz turu da muhteşem bir seçenek.
 
Arap Yarımadası: Dubai, Muscat, Abu Dhabi, Khasab ve Sharjah gibi Arap yarımadasının sıcak bölgelerinde lüks bir tatil geçirebilirsiniz. 
 
Amerika ve Meksika: Kulağa çok uzak geliyor değil mi? Yolda hiç sıkılmayacağınız muazzam bir gemi, yolculuğun nasıl geçtiğini hissettirmeyecek. Miami Beach’te yüzerken dalgalarda sörf öğrenmek artık hayal değil. Panama Kanalı Geçişi, denizde konaklama gibi harika anların yaşanacağı bu turda Kolombiya, Kosta Rika gibi ülkeleri de ziyaret etme olanağınız bulunacak. Ya Meksika? Sosyal medya hesaplarınızı daha önce kimselerin görmediği yerlerde fotoğraflarla donatabileceğiniz muhteşem yerleri ziyaret ettiğinizde şaşıracaksınız

MSC GEMİ TURU 2017
 
Yukarıdaki rota önerilerimizin yanı sıra Karayip Adaları, Kanarya Adaları gibi farklı seçeneklerinizin olduğunu da unutmayın. Gemi turları ile seyahat etmeden önce bilinmesi gerekenleri de incelemenizde fayda var. Kalacağınız yer, turunuzun rotası, geminin özellikleri gibi konular oldukça önemli. Uzun bir süre gemide kalacağınız için bu noktalar hayati önem taşıyor.

2017 yunan adaları gemi turu

Gemi yolculuğunda ve Gemi turları hakkında bilinmesi gerekenler

Sürekli bavul toplamak, oteller arasında mekik dokumak, yollarda zaman kaybetmek yok; her sabah yeni bir yere “merhaba” demenin heyecanı var... “Acaba nasıl olur” diye düşünenler için gemi seyahati yapmadan önce bilmeniz gereken altın kuralları 10 maddeye sığdırdım. Önce okuyun, sonra karar sizin!

1) NEYİ İSTİYORSANIZ YEYİN

Gemilerde iştah kabarır. Baştan kendinizle anlaşma imzalayın ve tatilde keyif alacağınız ne varsa yiyeceğinizi kabul edin; tabii dönünce sıkı bir diyete girmeye de söz verin. Çünkü 5 çayları, gece kaçamakları, A’dan Z’ye her şeyin sadece çikolatadan yapıldığı çılgın büfeler karşılaşabilecekleriniz arasında... Kimi gemilerde 24 saat açık büfe var. Restoranların bazılarına ekstra giriş ücreti ödemeniz gerekebiliyor. “Kaptanın Veda Yemeği”, “Karayipler Gecesi” gibi ilginç temalı akşamlar yaşayabilirsiniz. Bazı gemiler 18.00 ve 20.00 olmak üzere iki ayrı akşam yemeği düzeni uyguluyor. Milletçe erken akşam yemeğini pek sevmiyoruz, o yüzden bu tür gemilerde Türkleri genellikle ikinci oturumda görüyorsunuz. 

2) HER AKTİVİTEYE HAZIRLIKLI OLUN

Karada yapacağınız 5 yıldızlı bir tatilde ihtiyaç duyduğunuz her şey yüzer otellerde de var. Spor salonundan çocuk kulübüne, havuzdan SPA’ya, gümrüksüz alışveriş yapabileceğiniz mağazalardan kumarhaneye uzanan geniş bir hizmet ağı sunuyorlar.

3) TEDARİKLİ GİDİN

Dört bir yanınız alabildiğine su ve siz en fazla ne kadar eğlenebilirim diye düşünüyorsanız, hayal gücünüzü genişletin derim. Broadway müzikallerinin benzerleri, canlı müzik yapan barlar, açık hava sinemaları, tiyatro gösterileri seçenekleriniz arasında. Hatta Cirque du Soleil şovlarıyla farkını bir adım öteye taşıyan gemiler de var. Dalga havuzları, buz pateni pistleri, tırmanma duvarları ise adrenalin ve eğlenceyi birlikte sevenler için... Bazı gemilerde koyu takım elbise ile katılmanın şart olduğu özel davetler (Formal Night) düzenleniyor. Ceket ve kravat gerekli olabilir.

4) NİKÂHINIZI KAPTAN KIYSIN

Etkinlikler de tatiliniz boyunca size farklı anılar bırakabilir. Dans yarışmaları, şarap tadımı, değerli taş seminerleri hatta dini ayinler bile düzenleniyor. Belki bir kilise düğününe de denk gelebilirsiniz.

5) BAHŞİŞ ÖNEMLİ, UNUTMAYIN

Bahşiş verme âdetiniz yoksa bile gemi seyahatinde edinmeniz gerekiyor. Çoğu gemide her içkinize doğrudan yüzde 15 bahşiş ilave ediliyor. Bazı şirketler ise hesabınıza her gün 10 dolar civarında bir tutarı bahşiş olarak ekliyor.

6) HESABI ŞAŞIRMAYIN

Yolculuğunuzun başında size “cruise card” ya da “boarding card” veriliyor. Bu kartı kimlik, kredi kartı ve oda anahtarı olarak kullanmanız gerekiyor. Gemideki ekstra harcamalarınızı bu kartla yapabiliyorsunuz. Aman dikkat; cebinizden nakit çıkmayınca hesabınızı şaşırma riski var! Tatil bitiminde yüklü bir faturayla karşılaşmamak için iki kez düşünün...

gemituru2017.jpg

7) İLETİŞİM PAHALI

İnternet, telefon, elektronik gazete gibi hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz ama biraz pahalı olduğunu unutmayın. 

8) BALKON İÇİN PARAYA KIYIN

Odalar manzarasına ve büyüklüğüne göre ücretlendiriliyor. İçeride kalan penceresiz kabinler en uygun olanları. Ama hem dar hem penceresiz bu odalar klostrofobi ve panik atak gibi hastalıkları olanlar için risk. “Obstructed view - Kısıtlanmış Manzara” olarak adlandırılan odaların önünde genellikle ya filika ya da gemiye ait bir parça yer alıyor. Eğer iyi bir tatil için feda olsun diye düşünüp parayı ikinci plana atarsanız, balkonlu odaların tadını çıkarın. Daha ileri gidip, içinde bilardo masası ya da piyano bile bulunan lüks kabinlerde kalabilirsiniz.

9) ŞEHİR TURLARINI ÖZENLE SEÇİN

Gideceğiniz noktalar için gemilerde turlar satılır ama genellikle pahalıdır. Yabancı dil biliyorsanız limana indiğinizde bir taksici ile anlaşıp kendi turunuzu yapmanızı öneririm. Seyahat öncesinde gerekli araştırmayı yapıp notlar alarak hazırlıklı gidebilirsiniz. Ayrıca seyahati satın almadan önce, geminin uğradığı limanlara ve o limanlarda kalış sürelerine özellikle bakın. Sıradan liman kentleri listedeyse ve uzun vakit ayrılmışsa, hem hayal kırıklığı hem zaman kaybı yaşarsınız.

10) PLAN ÖNEMLİ

Gemideki programlar, uğranacak limanlar ve etkinlikler günlük gazete gibi odanıza bırakılıyor. Dolayısıyla geceden ertesi günün planını görmüş oluyorsunuz.

2017 GEMİ TURLARI VİZESiZ

2017 gemi tatili, 2017 gemi turları, ets gemi turları 2017, ets gemi tatili 2017, gemi turları 2017, yunan adaları gemi turu 2017, yunan adaları tatili 2017, yılbaşı gemi tatili 2017, 2017 yılbaşı tatili gemi turları, 2017 ucuz gemi turları, 2017 ucuz gemi tatili, yunan adaları tatili gemi 2017, 2017 vizesi gemi tatili, yunan adaları gemi turları 2017, ucuz turizm firmaları 2017, jollytur gemi turları, cruise gemi turlari 2017, cruise tatili 2017, gemi tatili fırsatları 2017, cruise tatili fiyatları ve gemi tatili fiyatları 2017 ve yurtiçi gemi turu 2017 hakkında tüm detaylar kısa süre içerisinde Vira Haber'de olacak.

2017 Gemi turları seçenekleri

Her gemi birbirinden güzel ve zengin lezzetler sunan restoranlarıyla öne çıkıyor. Bu restoranlarda dünyaca ünlü aşçılar tarafından hazırlanan dünya mutfağının seçkin örnekleri de sizleri bekliyor. Hangi gemiyi seçerseniz seçin kahvaltıdan gece büfesine kadar, her türlü damak tadına uygun lezzetler bulunuyor. Her gün başka mönü seçeneği ve muazzam açık büfeleri ile gezginlere doyumsuz bir ziyafet sunan restoranlar,  Fransız mutfağından İspanyol mutfağına, Japon mutfağından İtalyan mutfağına kadar dünya mutfaklarının en güzel lezzetlerini sizlerle buluşturur.

ucuzgemitatili.jpg

2017 gemi tatili fiyatları

Gemi turları ile yurt dışında tatil için bir ülke yerine farklı birkaç ülke gezersiniz. uğradığınız limanlardaki yerel alışveriş merkezleri ve gemilerdeki butikler harika alışveriş duraklarıdır. Gemilerde yer alan butiklerde dünyaca ünlü markaların ürünlerini olduğu kadar ihtiyacınız olan pek çok şeyi de bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra yanaştığınız liman kentlerinde kendinize ve sevdiklerinize orijinal hediyeler alabileceğiniz pek çok alışveriş noktası bulmanız mümkün.

Cruise gemi tatili 2017

Bar, gece kulüpleri, casino gibi pek çok eğlence mekanının bulunduğu gemilerde, kabare showlar, dans yarışmaları, partiler, sinema ve konserler gibi çok sayıda aktivite sizi bekliyor. Bu birbirinden keyifli eğlence mekanlarından ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Gece yarısı havuz başında minik atıştırmalıklar ile farklı kokteyllerin tadına varıp büyüleyici gökyüzünün altında dansetmek ayrı bir keyif yaşatabilir.

2017 ucuz gemi turu

Gemi turları ile vizesiz seyahat özgürlüğü Gemi turları da, hem aileler hem de gençler arasında sıkça tercih edilen bir tatil alternatifi. Vizesiz Yunan Adaları Turu ile Mykonos, Santorini ve Rodos'u keşfetmek, kişi başı 144 Euro'dan başlayan fiyatlarla mümkün.

Gemi tatilindeyken telefon kullanımı

Gemi tatili yaparken, beni aramak isteyenler nasıl ulaşabilir?

Siz, gemi tatili yaparken sizi arayanlar veya arayacağınız kişileri uydu üzerinden istediğiniz her an arayabilirsiniz. Bütün gemi turları yapan cruise gemilerde internet erişimi mevcuttur. Faks gönderebilir ve alabilirsiniz. Ancak hem internet hem gemi telefonları uydu üzerinden olduğu için genelde çok pahalıdır.

2017gemiturlari-002.jpg

Gemi turlarında erken rezervasyon

Gemi tatiline çıkacak veya çıkmayı planlayan tatilciler, genel olarak; Gemi turu erken rezervasyon, gemi turu rezervasyonları, gemi turu promosyonları 2017, gemi turu erken rezervasyon 2017, gemi turu fırsatları 2017, cruise gemi turu fiyatları 2017, cruise tatil fiyatları 2017 ve benzeri internette birçok arama yapıldı. Yapılan aramalar neticesinde, siz değerli okucularımıza aranan bu bilgileri Vira Haber olarak, sizlerle paylaşıyoruz.

Gemi turu ile hafta 4-5 ülke gezin

2017 yaz sezonu için, ikinci dönem erken rezervasyon fırsatı başladı. Erken rezervasyon kapsamında en çok indirim uygulanan rota ise, Küba ve Karayipler gemi turu. Bu dönem kabin başı 600 Euro'ya varan indirimlerden faydalanabilirsiniz

Gemi Turları

Yurtiçi ve Yurtdışında özellikle insanların tercih ettiği gemi turları, ucuz gemi turu ve gemi turu hakkında tüm ayrıntıları Vira Haber'de siz değerli okucular ile buluşturduk.

Gemi yolculuğunda nelere dikkat etmeli?

İşte gemi turuna çıkarken dikkat edilmesi gerekenler...

Gemi tatilinin avantajlarından maksimum yararlanmanın yolları, almanız gereken önlemler: En çok hangi kabinler sallanır, ucuz kabinlerde yaşayabileceğiniz sorunlar, tur sorunda karşılaşabileceğiniz kötü sürprizler...

* ROTAYI İNCELEMEDEN SEÇİM YAPMAYIN: Geminin uğradığı limanları ve o limanlarda kalış sürelerini iyi kontrol edin. Özellikle Karayipler’de limanların bazıları sıradan ve oralarda durmak tam bir vakit kaybı oluyor.

* GEMİNİN BAŞINDAKİ KABİNLER DAHA SESSİZDİR: Gemilerde penceresi olmayan, içerde kalan kabinler daha ucuzdur. Kabini sadece yatmak için kullanacaksanız uygun olabilir. Klostrofobikseniz, kendinizi mezara girmiş gibi hissedebilirsiniz. Obstructed view (Kısıtlanmış Manzara) diye geçen kabinlerin önünde genellikle filika veya gemiye ait bir başka parça vardır, bu da aslında kamaranızdan fazla bir manzara göremeyeceğiniz anlamına gelir. Geminin başındaki kabinler makine dairesinden uzak oldukları için sessizdir ama dalgada sallanmayı daha fazla hissedersiniz. Gerçi yeni nesil gemilerin çoğunda geminin dalgalardan sallanmasını minimuma indiren hidrolik stabilizatör sistemi bulunuyor. Eğer denizde geçirilen gün sayısı fazlaysa balkonlu kabinleri tercih edebilirsiniz.

gemituru.jpg

* HARCAMANIZI KONTROL ALTINDA TUTUN: Limana ilk geldiğinizde sizden rezervasyon evraklarınızı alarak, bir fotoğrafınızı çekiyorlar, “cruise card” ya da “boarding card” veriyorlar. Gemi vize mecburiyeti olan limanlara uğruyorsa, pasaportunuz resepsiyonda muhafaza ediliyor. Gemilerin çoğunda kimlik, kredi kartı ve oda anahtarı olarak geçen bu kartı sakın kaybetmeyin. Bu kartla gemiye girip çıkıyorsunuz. Odanızın kapısını genelde bu kart açıyor.

* GEMİYE ERKEN GİRİN: Gemiye erken gelmeye çalışın ki etrafı öğrenecek vaktiniz olsun. Ne de olsa yüzer bir şehirdesiniz. Kredi kartınızın slibini resepsiyona bırakırsanız, bütün harcamaların faturası son gece kapınızın altından kabininize bırakılıyor. Hesap doğruysa başka bir işlem yapmanıza, kuyruklarda beklemenize gerek kalmıyor.

* YANINIZA GECE ELBİSESİ DE ALIN: Bazı gemilerde koyu takım elbisenin şart olduğu resmi geceler (Formal Night) düzenleniyor. Kıyafetinizi unuttuysanız dert etmeyin, ücreti mukabilinde smokin bile kiralayabiliyorsunuz!

* YEMEK ALTERNATİFİ ÇOK KEYFİNİ ÇIKARMAYA BAKIN: Gemilerin bir kısmında yemeklerin iki ayrı saat düzeni var. Genelde saat 18.00 veya 20.00 olan bu alternatiflerden birisini seçmeniz lazım. Türkler çoğunlukla tercihlerini ikinciden yana kullanıyor. Norwegian gibi bazı şirketler Free Style Cruising (Serbest stil yolculuk) dedikleri kavramları tercih ediyor. Ne belli bir saatte yemek yeme mecburiyetiniz var ne de resmi kıyafet. Bu arada restoranlarda garsonluk yapan Türkler de var. Garsonunuzun Türk olması sizi İngilizce olan menüleri tercüme etme zahmetinden kurtarıyor. Restoranlarda her gün ayrı bir menü çıkıyor. Bazen Fransız, bazen İtalyan geceleri yapılıyor. Kaptanın Veda Yemeği, Karayipler Gecesi gibi ilginç temalı menüler de belli günlerde yolcuların beğenisine sunuluyor. Yemek alternatifleri o kadar çok ki. 24 saat açık büfeler, 5 çayları, gece büfeleri, her şeyin sadece çikolatadan yapıldığı çikolata çılgınlığı büfeleri. Sakın mazoşist duygularınızın kurbanı olmayın, kendinize acı çektirmeyin, “dudaklarda bir dakika, kalçalarda yıllar boyu” söylemlerini unutun, diyet yapma fikrini dönüşe saklayin ve kendinizi yemekten mahrum bırakmayın.

* ERTESİ GÜNÜN PROGRAMI GAZETEDE: Gemideki programların, varılacak limanlarla ilgili bilgilerin ve etkinliklerin yazıldığı günlük gazete bir gece öncesinden odanıza bırakılıyor. Böylece bir sonraki gününüzü önceden programlayabiliyorsunuz.

* ÜCRETSİZ ODA SERVİSİNDEN YARARLANIN: Gemilerin çoğunda ücretsiz oda servisi var. Kahvaltınızı yatağınızda alabilir veya çorbanızı sevgilinizle baş başa kabininizde içebilirsiniz.

* KABİNLERDEKİ MAHARETLİ TV’LER: Kabinlerdeki televizyonlardan, geminin çeşitli noktalarındaki kameraların görüntülerini, kaptan köşkünden görünenleri dışarı çıkmadan seyredebilirsiniz. Gösterimdeki en son filmleri izlemek de cabası.

gemiturueglencesi.jpg

* DEĞERLİ TAŞ SEMİNERLERİ ŞİFRELİ TOPLANTILAR: Gemilerde her yaşa ve her zevke hitap eden eğlenceler var. Mini golften dans yarışmasına, şarap tadımından değerli taşlar seminerine kadar her türlü etkinlik mevcut. Dini ayinler, Rotary, Lions toplantıları da sık rastlananlardan. Bazı gemilerde Nikah Şapeli dedikleri düğün törenleri için kullanılan kilise bile bulunuyor! Bir de şifreli toplantılar var.

* DÜNYANIN TÜM GAZETELERİ: Gemilerde internet, telefon hizmeti bulunuyor, dünyanın önemli gazetelerini uydu aracılığıyla basıp odanıza getiriyorlar. Bu hizmetler oldukça pahalı, ancak indiğiniz her limanda internet kafe ve telefon bulabiliyorsunuz.

* OTOMATİK BAHŞİŞ: Gemilerde çalışan personel işini çok iyi yapıyor, bunun nedeni de kazançların büyük kısmının bahşişlerden gelmesi. Çoğu gemide içtiğiniz her içkiye doğrudan yüzde 15 bahşiş ilave ediliyor. Genelde oda temizlikçilerine, restorandaki garson ve baş garsonlara bahşiş veriliyor. Bazı şirketler de “bunu hiç dert etmeyin” diye hesabınıza her gün 10 doları civarında bir tutarı bahşiş olarak kaydediyor!

* KENDİ TURUNUZU YAPABİLİRSİNİZ: Uğranılan limanlarda ziyaret edilebilecek yerler için gemiden satılan turlar genelde pahalıdır. Lisan biliyorsanız ve maceracı bir ruha sahipseniz, indiğiniz limanda taksicilerle anlaşarak kendi tur organizasyonunuzu yapabilirsiniz. Bazı turlarda Türkçe rehberlik hizmetleri oluyor, o turlara katılmanızı tavsiye ederim.

2017 ucuz tatil yerleri ve 2017 ucuz gemi tatilleri listesi

Celestyal Cruises, Türkiye'den hareket eden, Celestyal Crystal, Celestyal Olympia ve Celestyal Nefeli adlı konforlu gemilerle turlar gerçekleştiriyor.

Vizesiz gemi turu 2017

Gemi turuna çıkacak tatil severler, genelde vizesiz turları tercih ediyor. Celestyal Crystal, mart-ekim döneminde İstanbul-İzmir (Alsancak merkez), Çeşme, Kuşadası'ndan kalkan seferlerle; 2, 3, 4, 6 ve 7 gecelik; hem zamanda hem bütçede esnek paketlerle Yunanistan'ın gizli hazinelerini, otantik limanlarını ve büyüleyici adalarını tatilcilere keşfetme olanağı sunuyor. Bu turlar için vize de gerekmiyor

Akdeniz gemi turu keyfi

Iconic Aegean turları ise efsanevi limanlara ve antik dünyadan günümüze kalan şehirlere doğru heyecanlı bir yolculuk vaat ediyor. Idyllic Aegean turunda ise tatilciler Akdeniz'in binlerce yıldır korunan sırlarına seyahat ediyor. Rotalar; Atina, Kos, Ios, Siros, Mikonos, Santorini, Sisam, Milos, Rodos, Sakız, Girit (Hanya, Agios Nikolaos, Heraklion), Simi, Patmos, Midilli, Leros ve Nafplion gibi dünyanın ilgisini çeken yıldız adaların yanı sıra çok özel destinasyonları da içeriyor.

Gemi Turu 2017

Gemi turu için gerekli belgeler

Gemiler, konukları sadece doğa ve tarihin eşsiz güzelliklerine götürmekle kalmıyor; farklı deneyimler yaşamalarına da fırsat tanıyor. Yunan ezgileri ve dansları, Akdeniz ve Ege mutfağının ünlü lezzetleri, binlerce yıllık Yunan kültürü gibi...

Gemi turu ve gemi tatilinde en çok sorulan sorular

Vizesiz gemi turlarında pasaport ve vize gereklilikleri nelerdir?

Öncelikle gemi seyahatinin sona ermesinden itibaren altı ay boyunca geçerli olacak bir pasaport (giriş damgaları ve vizeleri için yeterli sayıda boş sayfası bulunmalı) gereklidir. Yeşil pasaportu veya geçerli bir Schengen vizesi olmayan misafirlerin vizesiz giriş yapabilmeleri için daha önceden alınmış Amerika, İngiltere veya Schengen vizesine sahip olmaları gerekmektedir. Bu vizelere sahip olmadan tura katılmak isteyen misafirlerin seyahat danışmanlarımıza başvurmalarını rica ederiz. Pasaportlarında KKTC giriş damgası bulunan misafirler Yunanistan'a giriş yapamaz.

Gemi yolculuğunda bana verilecek seyahat evrakları nelerdir?

Kabin numarası, bagaj etiketleri, kıyı gezintisi programları, liman broşürleri, detaylı biniş bilgisi ve eğer bizden alındıysa biletli uçuşlarınızın dahil olduğu voucher, seyahat evraklarınızı oluşturur.

Gemi turu ve gemi tatili için, Limanda buluşurken ve ayrılırken nelere dikkat edilmelidir?

Tur programında belirtilmiş gemi hareket saatinden üç saat önce limanda olunmalıdır. Çıkışlar, liman görevlilerinin pasaport kontrollerinden ve geminin limana yanaşmasından yaklaşık bir saat sonra gerçekleşir. Bu süre zarfında misafirler, geminin dinlenme alanlarında ve güvertede vakit geçirebilirler. Turun son günü, kabinden ayrılma saati en geç 08.00'dir.

Tur ücretine dahil hizmetler nelerdir?

Satın alınan kabin kategorisinde seyahat, limanlarda iniş ve biniş ücretleri, gemilerdeki tüm etkinliklere, şovlara ve eğlence programlarına katılım, biniş noktasından kabine ve geriye bagaj transfer hizmetleri, tur temsilcisi desteği, limanlar hakkında bilgi broşürleri, şezlonglar, banyo havluları gibi gemi olanaklarının ücretsiz kullanımı (kuaför, güzellik ve spa ve internet hariç) tur ücretine dahil olarak sunulmaktadır.

shiptour_cruisetour2017-001.jpg

Gemilerdeki günlük programa neler dahildir ve nasıl ulaşabilirim?

Program; gündüz programı, açılış ve yemek saatleri, kıyı gezilerinin başlama saati ve genel bilgilerini içermektedir. Program aynı zamanda size gemilerdeki eğlence programı, kurslar, sunumlar, konuşmalar ve akşam programı hakkında bilgileri de vermektedir. Gemi personeli, hazırlanan gezi ve eğlenceler hakkında misafirleri detaylı bir program ile bilgilendirilmektedir. Ayrıca her akşam, ertesi günün seyahat programı da kabininizin kapısına asılır.

Ekstra turlarla ilgili bilmem gereken detaylar nelerdir?

Seyahat boyunca uğranılacak olan limanlarda yapılacak turlar, ekstra ücrete tabi olacaktır. Tüm turlar için rezervasyon, gemilerde ve günlük programda belirtilen süreler içinde yapılmalıdır. Asgari katılım sağlanmadığı takdirde turlar iptal edilir ve ücret iadesi yapılır.

Gemilerdeki tur rehberinin görevleri nelerdir?

Gemilerdeki seyahat acentesinde görevli tur rehberleri spor ve animasyon programlarından, ekstra turları tanıtıp satışını yapmaktan ve iniş-binişlerinizi ayarlamaktan sorumludur. Tur rehberleri size ayrıca limanlar hakkında slayt showlar ve filmlerle bilgi verecek, kıyı gezintileri hakkında tavsiyelerde bulunacak, kıyı gezintisi satın alımlarınızı, bireysel kıyıya iniş seçimlerinizi kayda geçirecek ve uygun olan durumlarda kıyı gezintilerinize katılacaklardır.

Gemi tatilinde ve gemi turunda engelli yolcular özel hizmet almak için önceden bilgilendirme yapmalı mıdır?

Fiziksel engellerinden dolayı özel desteğe ihtiyaç duyan misafirlerin, özel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için rezervasyon sırasında bilgilendirme yapmasını rica ederiz.

Gemi turunda Asansör ve merdivenler engelli yolcular için uygun mudur?

Tüm katlarda engellilere uygun asansör bulunuyor.

Gemilerde hangi para birimi kullanılıyor?

Gemilerde para birimi olarak Euro kullanılmaktadır.

gemituru-001.jpg

Gemilerde döviz bürosu bulunuyor mu?

Gemilerde döviz değişimi için banka veya büro bulunmamaktadır.

Cruise Card nedir? Cruise Card ne işe yarar?

Cruise Card, gemilerde içine nakit para yüklenebilen harcama kartıdır.

Gemi turunda yapacağım alışverişlerde ödemeyi nasıl yapabilirim?

Gemilerin tüm noktalarında Cruise Card ile alışveriş yapılmaktadır.

Gemilerde yer alan mağazadan gümrüksüz alışveriş yapabilir miyim?

Kıyafet, parfüm, kozmetik ve günlük kullanım için çeşitli ürünlerden seçenekler bulabilirsiniz. Tüm satış mağazaları gemiler limanlarda iken kapalıdır.

Gemi tatili ve Gemi yolculuğu esnasında nasıl kıyafetler tercih etmeliyim?

Gemilerde gün içinde ve kıyı gezintilerinde rahat ve spor giyim tercih edilmektedir. Düz ayakkabılar, yağmur ve güneş koruması gemilerde ve kıyıda ayrıca önemlidir. Bazı akşamlar şık ve rahat giyim gerekliyken, özel program olan gecelerde takım elbise ve kokteyl elbisesi gibi kıyafetler tercih edilmektedir. Kısa pantolonlar ve yüzme kıyafetleri restoranda kabul edilmemektedir. Eğer fitness yapmak isterseniz uygun ayakkabı ve kıyafet getirmenizi rica ederiz. Isı farklarına karşı hırka veya şal bulundurulmasını öneririz.

Gemi turu erken rezervasyon 2017 ve MSC gemi turu rezervasyonu

Gemi tatilinin en büyük özelliklerinden biri hem karada hem de gemide yolculara birçok aktivite ve eğlence fırsatı sunulması. Gemide yer alan spor yapılabilecek aktivite alanları, eğlence alanları, farklı a la carte restoranlar ya da animasyon gösterileri de yol boyunca geziye renk katıyor.

mscgemituru_msc.jpg

Adriyatik’in en güzel köşeleri, Akdeniz’de birçok nokta ya da farklı kıtalara yolculuk etmek isteyenlere sayısız alternatif sunan bu turların bir diğer özelliği de uzun süren konaklama süreleri. Genelde yedi gecelik konaklama seçeneği sunan turlar boyunca faklı limanlarda yeni kent ve kasaba keşifleri de sunuluyor.

Bu keşifler gemi yolculuğu esnasında satın alınan ekstra turlarla yapılabiliyor. Her limanda onlarca farklı şehir gezisi sunulabiliyor. Dileyenler bu ekstra turlardan birini seçebiliyor dileyenler de kendi şehir turunu kendi organize ediyor.

Bu haber toplam 18550 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum