1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yusuf Sertkaya: Öğrencilere staj gemisi bulmakta zorlanıyoruz
Yusuf Sertkaya: Öğrencilere staj gemisi bulmakta zorlanıyoruz

Yusuf Sertkaya: Öğrencilere staj gemisi bulmakta zorlanıyoruz

İMEAK Deniz Ticaret Odası Denizcilik Eğitimi Meslek Komitesi Başkanı Yusuf Sertkaya; Ulusal ve uluslararası mevzuat gereği öğrencilerin staj gemisi ve atölye tesisi bulmakta ciddi sorun yaşadıklarını belirtti.

A+A-

Ekol denizcilik, ekol denizcilik haberleri, ekol gemi adamı kursu, ekol denizcilik kurs, ekol denizcilik kurs fiyatları, ekol denizcilik kimin, ekol denizcilik adres, ekol denizcilik hakkında yorumlar, ekol denizcilik iş ilanları, ekol denizcilik iskenderun, bilimsel denizcilik, ekol denizcilik roro, ekol denizcilik gemileri, ekol denizcilik mezunları, ekol haberi, EKOL DENİZCİLİK hakkında merak edilen tüm soruların yanıtları Vira Haber'de.

Ekol Denizcilik ve Akademi Denizcilik Genel Müdürü Yusuf Sertkaya her platformda dile getirdikleri bu sorunun çözümüne ilişkin bilgiler verdi.

Yusuf Sertkaya; İdare tarafından okul veya eğitim gemisi olarak yetkilendirilen ve işletim düzeyinde eğitim veren, diğer eğitim kurumlarına da öğrenci miktarına göre İdare tarafından tespit edilecek oranda staj kontenjanı vermeleri halinde gemilere bazı kolaylıklar sağlanabileceğini söyledi.

Sertkaya, bu gemilere Türk limanlarına uğradıkları veya Boğaz geçişi yaptıkları sırada oluşacak liman masrafları, Boğaz geçiş harç ve rüsumları, pilotaj ücretleri ve benzeri diğer harcama ve masraflarda indirim yapılabileceğine dikkat çekti.

Türk Gemiadamlarının uluslararası istihdamı toplantısı gerçekleşti

Yusuf Sertkaya, atölye tesisi bulmakta da ciddi sıkıntı yaşandığına vurgu yaparak; özellikle uzakyol makine mühendisi, makine zabiti, sınırlı makine zabiti ve elektro teknik zabitlerinin 3 ila 6 ay arasında zorunlu olarak atölye tesisinde staj yapma zorunluluklarını dile getirdi. Bu sorunun çözümü için de çalıştıklarını vurgulayan Ekol Denizcilik Genel Müdürü ve DTO Eğitim Komisyonu Başkanı Yusuf Sertkaya, Atölye Geliştirme Beceri Eğitiminin mevcut akademik eğitim dışında mevzuata uygun olarak hazırlanacak programa istinaden kurs/eğitim olarak verilebileceğinin altını çizdi. Yusuf Sertkaya; atölye ve elektro teknik laboratuarları İdare tarafından onaylanan eğitim kurumlarının da, Gemi Adamları Eğitim Bilgi Sistemi üzerinden bu eğitimi vermek üzere de yetkilendirilebilirler dedi.

GEMİ ADAMI CÜZDANI NEDİR? NASIL ALINIR?

Türkiye karasuları dışına taşıma yapan araçların memur ve mürettebatına verilen vesikalar başlığını taşıyan 5682 sayılı kanunun 20.Md.göre; Türkiye karasuları dışına çıkan Türk gemilerinin Türk Vatandaşı olan mürettebatına usulüne uygun olarak T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Liman Müdürlüklerince verilir. İstanbul Emniyet Müdürlüğünce tasdik (vize) edildikten sonra pasaport yerine geçerli bir belge olarak kullanılabilmektedir. Geçerlilik süresi 5 yıldır.

Ekol Denizcilik gemi adamı kursu

BAŞVURU ŞARTLARI:

TC vatandaşı olmak.

Denizcilik Müsteşarlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve Gemiadamı Cüzdanı tanzim etmeye yetkili olan 7 Bölge Liman Müdürlüğü mevcut olup, İstanbul, İzmir, İçel, Samsun, Çanakkale, Trabzon, ve Antalya illerimizde bulunmaktadır. Her bölge liman müdürlüğüne bağlı sicil limanları bulunmakta olup, İstanbul Bölge Müdürlüğüne ise 13 Liman Başkanlığı bağlı bulunmaktadır. Bunlar; 1- İstanbul, 2-Zonguldak, 3-Karadeniz Ereğli, 4-İzmit,5-Tekirdağ, 6-Silivri, 7-Enez, 8-Ambarlı,9-Şile, 10-Tuzla, 11-Kefken, 12-Karasu, 13-Yalova liman başkanlıklarıdır.

Bu itibarla, söz konusu kanunun anılan hükmü uyarınca İstanbul Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü Gemiadamı Cüzdanı Büro Amirliği olarak İstanbul Bölge Müdürlüğüne bağlı 13 sicil limanı dışında diğer sicil limanlarından gelen vatandaşların talepleri yerine getirilememektedir.

Gemiadamı Cüzdanı Büro Amirliğine temdit (yeni süre uzatma) için gelen şahısların müracaat tarihlerinde cüzdanlarında vize bitim tarihine 1 yıldan fazla süre olan şahısların müracaatları genelgeler doğrultusunda dikkate alınmamaktadır. İşlem yaptırmak için gelen şahısların müracaat tarihinde cüzdanlarında 1 yıldan daha az bir süre kalması gerekmektedir.

Yusuf sertkaya kimdir?

Yusuf sertkaya haber, yusuf sertkaya haberi, yusuf sertkaya, ekol denizcilik yusuf sertkaya hakkında olan tüm haberlerin tamamı sadece Vira Haber'de bulabilirsiniz. Yusuf Sertkaya haberlerine anında ulaşın.

Ekol Denizcilik

Ekol denizcilik haberleri, ekol denizcilik haberi, ekol denizcilik gemi adamı kursu, ekol haberi ve ekol haberleri en güncel Vira Haber'de. Ekol denizcilik Vira Haber'den ulaşabilirsiniz.

Bu haber toplam 17842 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.