1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. 23 Ağustos teklif alınacak
23 Ağustos teklif alınacak

23 Ağustos teklif alınacak

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün demiryolu da ihtiva edeceğini anımsatarak, 23 Ağustos'ta alınacak tekliflere dikkat çekti.

A+A-

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün demiryolu da ihtiva edeceğini anımsatarak, 23 Ağustos'ta alınacak tekliflere dikkat çekti.

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprünün demiryolu da ihtiva edeceğini anımsatarak, ''Ancak demiryolu, karayolu ile aynı platformu mu paylaşacak yoksa askı köprü şeklinde mi olacak bunu 23 Ağustos'ta teklifleri aldığımızda göreceğiz'' dedi.

Basın mensuplarıyla Telekomevi'nde yemekte bir araya gelen Soluk, gazetecilerin sektöre yönelik sorularını yanıtladı.

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprü ihalesine ilişkin gelişmelerin sorulması üzerine Soluk, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin toplam 414 kilometre uzunluğunda olduğunu ve projede yer alan köprüden karayolunun yanı sıra demiryolu da geçeceğini hatırlattı. Soluk, şöyle konuştu:

''Üçüncü köprü demiryolunu da ihtiva edecek. Ancak demiryolu, karayolu ile aynı platformu mu paylaşacak yoksa askı köprü şeklinde mi olacak, bunu 23 Ağustos'ta teklifleri aldığımızda göreceğiz. Köprüye giriş çıkışları doğu-batı olarak düşünürsek 2x4 karayolu, 2x1 demiryolu olacak. Şu anda 6'sı yabancı, 6'sı yerli olmak üzere 12 firma şartname satın almış. Şartname satın alan firmalar, Rus, Fransız, İtalyan, İspanyol, Avusturya firmalarıdır. Daha da şartname satılacağını düşünüyoruz. Orası da en az İstanbul-İzmir otoyolu kadar maliyeti olan, büyüklüğü olan bir projemiz. Yine bu kapsamda Manisa-İzmir arasında herkesin baş belası haline gelmiş bir tepe varmış, ben şahsen bilmiyorum. Sabuncubeli denilen bir yer. Sabuncubeli'ye 2,8 kilometre tünel uzunluğu, bağlantı yolları ile 4 kilometre uzunluğunda projeyi yap-işlet-devret olarak çıktık. Oraya yabancı firmaların iştiraki yok ancak yerli firmalardan 14-15 firma şartname aldı'' dedi.

A.A

Bu haber toplam 1195 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.