1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 26 Aralık'ta İstanbul'a geliyor
26 Aralık'ta İstanbul'a geliyor

26 Aralık'ta İstanbul'a geliyor

İsrail'in düzenlediği baskının ardından el konulan ve bir süre sonra iade edilen Mavi Marmara gemisinin, İskenderun Limanı'ndaki tamir ve bakımı tamamlandı.

A+A-

İsrail'in düzenlediği baskının ardından el konulan ve bir süre sonra iade edilen Mavi Marmara gemisinin, İskenderun Limanı'ndaki tamir ve bakımı tamamlandı. 26 Aralık Pazar günü İstanbul'da olacak gemi, Sarayburnu Limanı'nda törenle karşılanacak.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İHH İnsani Yardım Vakfından yapılan yazılı açıklamada, insani yardım götürmek üzere 22 Mayısta Sarayburnu'ndan Filistin'e uğurlanan Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye seyrederken Akdeniz'de uluslararası sularda 31 Mayıs gecesi İsrail askerlerinin baskınına uğradığı anımsatıldı.

Açıklamada, baskında 9 Türk'ün hayatını kaybettiği, 50'yi aşkın insani yardım gönüllüsünün yaralandığı hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

“Türkiye ile İsrail arasında tazminat ve özür pazarlıkları devam ederken Mavi Marmara aktivistleri, gemilerini karşılamaya hazırlanıyor. 26 Aralık Pazar günü Sarayburnu Limanı'nda düzenlenecek Mavi Marmara gemisini karşılama törenine katılım için Türkiye'nin birçok ilinden otobüsler kalkacak. Yaklaşık 50 ülkeden aktivistler gemiyi karşılama törenine katılacak. İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen karşılama törenine bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve aktivistler davet edildi.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisine yakışacak bir karşılama töreni yapacaklarını ifade ederek, “Gemi nasıl uğurlandıysa öyle karşılanacak” dedi.

(AA)

Bu haber toplam 967 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.