1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 27. Dönemde Meclis’e girmek isteyen denizciler
27. Dönemde Meclis’e girmek isteyen denizciler

27. Dönemde Meclis’e girmek isteyen denizciler

Partilerin milletvekilliği aday listelerinde iş dünyasından birçok isim dikkat çekiyor. Bunlar arasında denizcilik dünyasından da bazı isimlerde yer alıyor. İşte siyasi partiler tarafından vekil olmak için aday gösterilen denizciler:

A+A-

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verdi. Partilerin milletvekilliği aday listelerinde iş dünyasından birçok isim dikkat çekiyor. Bunlar arasında denizcilik dünyasından da bazı isimlerde yer alıyor. İşte siyasi partiler tarafından vekil olmak için aday gösterilen denizciler:

AK PARTİ

Binali Yıldırım:

AK Parti tarafından Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulan 27. Dönem Milletvekilliği Aday Listesi'nde AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım İzmir 1. Bölge 1. sırada yer aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan ve aynı bölümde yüksek lisans yapan Yıldırım İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. İsveç’te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO)ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi de alan Yıldırım, Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra sektörde birçok alanda yöneticilik yaptı.  Yıldırım Başbakanlık görevinden önce de Ak Parti Hükümeti’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğunda oturuyordu.

Ahmet Arslan:

Halen Ak Parti Hükümetinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Ahmet Arslan, Kars’tan 1. Sırada aday gösterildi.

Arslan, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'ni tamamladı. Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur. Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu.

Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu.

İsmet Yılmaz:

Halen Ak Parti Hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten İsmet Sivas 1. sıradan aday.

Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Yılmaz, Yüksek lisanslarını İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD'de yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü deniz hukuku alanında tamamladı. Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis, müşavir avukat olarak çalıştı. 2002'de Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

Vehbi Koç:

Gemi kaptanı olan işadamı armatör Vehbi Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Trabzon Milletvekili adayı olarak 5.sırada yer aldı.

 İstanbul Teknik Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olan Koç, bu tarihten 1991 yılına dek uzak yol gemi kaptanlığı yaptı. 1992 yılında Metro Gemi Acentesi A.Ş.’nin kurucu üyesi olarak yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca 2004 yılında Sefine Tersanecilik AŞ ve 2010 yılında EYDO Denizcilik AŞ’nin de kurucuları arasında yer aldı ve yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu.

2012 yılına kadar Piri Reis Denizcilik Vakfı Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2012 yılından bu yana ise aynı vakıfta Başkanlık görevini üstlenmektedir.

Murat Demir:

Güven Kepçe Makine İç ve Dış Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekilli olan Demir Kastamonu’dan AK Parti tarafından Kastamonu’dan aday gösterildi. 

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Demir,  sahibi olduğu Uluslararası ihracat yapan, Güven Kepçe Makine İç ve Dış Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Kastamonu Kalkınma Vakfı Yürütme Kurulu Üyeliği, (KASİAD) Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

İYİ PARTİ

Adil Erkoç:

Tuzla’da bulunan Ada Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Erkoç,  İYİ Parti tarafından İstanbul 1. Bölgeden 9. sıradan aday gösterildi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Erkoç. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra Çukurova Holding bünyesinde avukatlık yaptı. 1991 yılında avukatlık mesleğini bırakarak 1966 yılında kurulan aile şirketi Metal-İş firmasında 10 yıl yöneticilik yaptı. 2002 yılından itibaren Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ada Tersanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Erkoç, MAKSEV Başkanı, Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği (RUYİAD) Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Sanayi Odası Meslek Komitesinde Başkan Yardımcısı ve Gemi İnşa Sanayicileri Anonim Şirketi’nde (GİSAŞ) hissedar ve Yönetim Kurulu üyesidir. Aynı zamanda Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nde (GİSBİR) üyedir.

Mehmet Can Tuğsuz:

İYİ Parti tarafından Gaziantep’den milletvekilliği için 2. sıradan aday gösterilen Mehmet Can Tuğsuz’da denizcilik kökenli bir aday.

Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olan Tuğsuz, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği mezunu. Çift diploma programı ile Gemi Mühendisi olan Tuğsuz, üniversite eğitiminin yarısını İTÜ’de, yarısını da State University Of New York’da tamamladı.

Ali Türkşen

Emekli SAT Komandosu Ali Türkşen Kocaeli 2. sıradan aday gösterildi. Emekli deniz kurmay albay. Ocak 1996'da Kardak Adası'na çıkan SAT Timi'nin komutanı olarak tanınıyor. Balyoz davasında yargılandı ve Hasdal Askeri Cezaevi'nde 3,5 yıl hapis yattı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından katıldığı tartışma programlarında dikkatleri üzerine çekti. Hapisteyken "Adaletin Şeytan Üçgeni Beşiktaş-Silivri-Hasdal" ve "Kardak'ta Kahraman Hasdal'da Esir" kitaplarını kaleme aldı.

27. dönemde Mecliste denizciliği de temsil edecek olan milletvekillerimize bu kutsal görevde başarılar diliyoruz.

Vira Haber

Bu haber toplam 8584 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum