1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kırım’da plajlar yok oluyor
Kırım’da plajlar yok oluyor

Kırım’da plajlar yok oluyor

İnternet kullanıcılarının yayınladığı fotoğraflarda, Kezlev yakınında bulunan Yalı Moynak (Zaozernoye) kasabasındaki plaj alanının, bölgedeki kum çalındığı için yıldan yıla azaldığı görülüyor.

A+A-

Deniz yakınında kum çalındığı için Kezlev’deki plaj alanı 3-5 metre azaldı.İnternet kullanıcılarının yayınladığı fotoğraflarda, Kezlev yakınında bulunan Yalı Moynak (Zaozernoye) kasabasındaki plaj alanının, bölgedeki kum çalındığı için yıldan yıla azaldığı görülüyor.

Öte yandan fotoğraflarda, kumdan çıktığı görülen güneşliğin direklerinin eskiden hiç görülmediği, güneşliklerden denize kadar mesafenin en az 3-5 metre olduğu vurgulandı.

Söz konusu fotoğraflar, sosyal ağ kullanıcılarının öfkesine sebep oldu. Kullanıcılar, işgalcilerin Kırım ve doğasını yok ettiğini kaydediyor.

Daha önce Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kezlev (Yevpatoriya) şehri yakınındaki Yalı Moynak (Zaozernoye) kasabasında bulunan ve çamuru şifalı özellikleriyle bilinen Moynak gölünün, işgalciler tarafından yok edildiği bildirilmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 6026 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.