1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. 3. Köprüye ‘hayır’ mitingi
3. Köprüye ‘hayır’ mitingi

3. Köprüye ‘hayır’ mitingi

Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi yapımı planlanan 3. köprüye “hayır” dedi.

A+A-

Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi yapımı planlanan 3. köprüye “hayır” dedi. İstanbul’un ormanlık alanlarının yeni bir köprüyle talan edileceğini savunan eylemciler, sloganlarla köprü kararını protesto etti


Mitinge katılanlar üçüncü köprü projesine taşıdıkları dövizlerlekarşı çıktı.

3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun öncülüğünde dün Kadıköy’de gerçekleştirilen mitinge CHP’nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partiler destek verdi. Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen katılımcılar, sloganlar eşliğinde İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Meydanda kurulan platformda ilk konuşmayı Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Kader Cihan yaptı. İstanbul’u savunmak, suya, ormana ve doğaya sahip çıkmak için buluştuklarını söyleyen Cihan, “Bizi burada toplayan insanı, İstanbul’u ve Anadolu’yu savunma davasıdır. Bizler yaşamı savunuyoruz. İnsanın ve doğanın bu temel hakkını savunmaya devam edeceğiz. 3. köprü demek, yeni bir rant köprüsü demektir. Doğanın tahrip edilmesi demektir” diye konuştu. TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da, 3. köprünün tüm Marmara bölgesine zarar vereceğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ise 3. köprüye karşı olduklarını yeşil alanları ortadan kaldıracak olması nedeniyle karşı olduklarını söyledi. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de, 3. beraberinde betonlaşmayı ve 4. köprüyü getireceğini savundu.

Milliyet

Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.