1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. '30 yıllık fırkateyn hibesine gerek yok'
'30 yıllık fırkateyn hibesine gerek yok'

'30 yıllık fırkateyn hibesine gerek yok'

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran'ın MİLGEM demeci savunma sanayi icra komitesi kararları, Türk gemi inşa sektörü için gurur kaynağı olmuştur.

A+A-

GİSBİR başkanı Murat Kıran'ın demeci şöyle;

“3 Ocak 2013 Perşembe günü Başbakanımız başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) Türk gemi inşa sanayini de yakından ilgilendiren kararlara imza atmıştır.
Bu kararların ilki, Türkiye’de dizayn ve inşa edilen ilk ulusal gemi olan MİLLİ GEMİ’miz MİLGEM Projesinin, ilk iki gemisinin başarı ile askeri tersanemizde inşasından sonra, bir özel sektör tersanemize (Üyemiz RMK Marine Tersanesi) ihale edilmesi konusunda görüşmelere başlanmasıdır.

2000’li yılların başında bir hayalden gerçeğe dönüşmeye başlayan MİLGEM Projesinin ilk gemisi olan HEYBELİADA Korvetimiz, şu anda Türk ulusal gemi inşa sanayinin bir gururu olarak ulusal denizlerimizde ve uluslararası sularda görevini başarı ile icra etmektedir.
Bu projenin devamı olan altı korvetin bu andan itibaren özel sektör tersanelerinde ima l edilecek olması, Türk gemi inşa sanayinin geldiği noktayı herkese göstermektedir. Savunma Sanayi Müsteşarlığımız, her zaman Türk gemi inşa sanayinin “komple platform” (bitmiş ve kullanıma hazır gemi) inşa etme kapasitesine güvenmiş ve bu güven çerçevesinde 2007 yılından bu yana beş tersanemize projeler ihale etmiştir.

MİLGEM projesine kadar özel sektör tersanelerimize ihale edilmeyen muharip gemiler, ilk kez MİLGEM korvetinin RMK Marine tersanemize ihale edilmesi ile artık özel sektör tersanelerinde de inşa edilmeye başlanacaktır. Dünyada yardımcı sınıf olsun, muharip sınıf olsun kendi savaş gemisini özgün dizaynı ile inşa ve imal etme kapasite sahip ancak on beş ülke var olduğu düşünülürse, Türk gemi inşa ve yan sanayinin son yıllarda ne kadar önemli bir g elişme kaydettiği daha iyi anlaşılacaktır.

Bu ihalenin ardından ülkemiz gemi inşa sanayinin yeni hedefi, Deniz Kuvvetlerimizin kuvvet ihtiyaçları doğrultusunda kendi özgün dizayn fırkateynlerimizi inşa etmek ve bu sayede de yabancı donanmaların 30 yıllık fırkateynlerinin hibe edilmesine ihtiyaç duymamaktır.”

murat-kiran.jpg
virahaber.com

Bu haber toplam 1049 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.