1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD'nin gizli projesi
ABD'nin gizli projesi

ABD'nin gizli projesi

ABD’nin Tsunami oluşturmak için gizli bir proje üzerindede çalıştığı ve bu konuda oldukça başarılı gelişmeler kaydettiği iddia ediliyor.

A+A-

AlterNet sitesinde Laura Gottesdiener imzalı yazıda iddia edilenlere göre, ABD 'Project Seal' adı verilen gizli deneyde kullanılan bombalar sayesinde metrelerce yüksekliğe çıkabilen dalgalar oluşturmayı başarabildi.

Yazıda ABD'nin elinde "Tsunami" bombaları olarak adlandırılan bombalar var ve bu bombalar uzun yıllardır da kullanılıyor.

Gottesdiener bu bombaların seri şekilde patlatılması ile 33 feetlik yani 10 metreyi aşan dalgalrın oluşturulduğunu ve bu dalgalrın gücünü sahil kesiminde bulunan yerleşim alanlarını yutacak güce sahip olduklarını belirtiyor.

Yazıda belirtilenlere göre ABD ve Yeni Zelanda ortak yapımı olan bu bombalar İkinci Dünya Savaşı sırasında üretilmiş ve 1944 yılından bu yana 4 bin kere denenenrek bugünkü mükemmel teknolojiye getirilmiş. BU bombaları ilk ortaya çıakrtan kişi ise Yeni Zellanda’lı araştırmacı-yazar Ray Waru.

Waru’nun "Gizler ve Hazineler" adlı kitabının hazırlık aşamasında, Mili Arşiv’de yaptığı araştırmalar esnasında "Proje Seal" adlı gizli proje içerisinde atılan bombaların kayıtlarına ulaştığı belirtiliyor

Konu hakkında AFP ajansına bir açıklama yapan Waru, elde ettiği bişgilerden dolayı çok şaşırdığını belirtirken, “Kitlesel yıkım için tsunami'yi kullanma fikri... Ayrıca Yeni Zelanda'nın bunu işe yarar seviyeye getirmesi de ayrı bir durum" dedi.

virahaber.com
 

Bu haber toplam 988 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.