1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. 35 milyon dolar fidye isteniyor
35 milyon dolar fidye isteniyor

35 milyon dolar fidye isteniyor

25 Eylül 2008 tarihinde Somalili korsanlar tarafından kaçırılan ve 4 Şubat 2009'da fidye alınarak bırakılan Belize bayraklı 10 bin 931 GRT'luk "FAINA" isimli gemi, bugün yine deniz haydutları tarafından kaçırıldı.

A+A-

Dünya deniz taşımacılığında önemli bir yere sahip olan Somali bölgesinde cirit atan korsanlar bu kez sert kayaya çarptı.

Perşembe günü Ukrayna’dan Kenya’ya askeri malzeme taşıyan gemiyi kaçıran korsanlar peşlerine düşen üç yabancı savaş gemisi tarafından kuşatıldı. “Faina” adlı Belize bandıralı gemide 33 adet Rus yapımı T-72 model tank, binlerce el bombası, otomatik silahlar ve roketatarlar bulunuyordu. Sürat tekneleriyle yanaşarak gemiyi ele geçiren korsanlar 17 Ukraynalı, 3 Rus, 1 Letonyalı’dan oluşan mürettebatı esir aldı.

14 kişi oldukları tahmin edilen ve gemiyi İslamcıların kontrolündeki Puntland bölgesine götürmeye çalışan korsanlar, gemi ve mürettebat karşılığında 35 milyon dolar fidye istedi.

Korsanların sözcüsü olduğunu söyleyen Ali Yare Abdulkadir, Kenya hükümetiyle görüşmek istediklerini, bunun olmaması durumunda hafif silahları gemiden atacaklarını söyledi.

Telefonla Associated Press haber ajansına konuşan Abdulkadir, Faina adlı geminin Somali’nin kuzeydoğu kıyılarında bir yerde olduğunu ifade etti. Abdulkadir, gemiyi kurtarmak için askeri operasyon düzenlenmemesi konusunda da uyarıda bulunarak, "Kim buna niyetlenirse sonuçlarından sorumlu olur" dedi.

Gemide Rus yapımı 33 tankla askeri malzemenin bulunduğu bildiriliyor.

faina.jpg

faina2.jpg

faina-3.jpg

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.