1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. IMO Hukuk Komitesi 98'inci kez toplandı
IMO Hukuk Komitesi 98'inci kez toplandı

IMO Hukuk Komitesi 98'inci kez toplandı

IMO Hukuk Komitesi 98’inci kez toplandı. Toplantıda deniz kazalarında gemi adamlarına gerektiği gibi davranılmasını konu alan rehberin yeterli tanıtımının yapılması kararlaştırıldı.

A+A-

IMO Hukuk Komitesi 98’inci kez toplandı. Toplantıda deniz kazalarında gemi adamlarına gerektiği gibi davranılmasını konu alan rehberin yeterli tanıtımının yapılması kararlaştırıldı.

 2006 yılında Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve Uluslararası İşçi Örgütü’nün (ILO) ortak bir çalışması sonucunda oluşturdukları ve deniz kazalarında gemi adamlarına gerektiği gibi davranılmasını konu alan rehberin yol gösterici olarak kullanılmasını sağlamak için yapılan toplantıda yeterli tanıtımın yapılması kararı alındı. Toplantıda oluşturulan taslakta bütün üye ülkelerden kanunlarını bu rehberin uygulanmasını kolaylaştıracak şekilde düzenlemeleri isteniyor. Ayrıca taslakta devletler gemi adamlarına eşit ve daha iyi koşullar sağlamak konusundaki rehbere saygı göstermeleri ve gemi adamlarının tutulduğu yerlerdeki koşulları düzeltmeleri konusunda uyarılıyor.

Taslakta gemi adamlarının yaşadığı kötü deneyimlere de yer verildi. 2006 yılında yayımlanan rehberden sonra yaşanan ve gemi adamalarını doğrudan etkileyen deniz kazalarında gemi mürettebatının çok uzun süreler tutulduğu ve bu durumun da gemi adamalarına rehberde yer aldığı gibi mi davranılıp davranılmadığı sorularını gündeme getirdiği belirtildi. Taslakta hazırlanan rehberin IMO'nun kabul ettiği genel kurallara da uyması gerektiği belirtildi. Taslakta üye ülkelere, özellikle gemi adamlarının yargılanması gibi olayların yaşandığı devletlere rehberin ne kadar önemli olduğu hatırlatılıyor ve bunun acil konular içinde ele alınması gerektiği belirtiliyor.

Oluşturulan taslak, 21-30 Kasım 2011 tarihlerinde 27’inci kez toplanacak olan IMO Meclis toplantısına sunulacak. Taslak ayrıca Haziran 2011’de 311’inci kez toplanacak olan ILO Yönetim Kurulu’na da ulaştırılacak.

Bu haber toplam 1087 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.