1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 35 yıllık teknesini parçalayıp hurdaya verdiler
35 yıllık teknesini parçalayıp hurdaya verdiler

35 yıllık teknesini parçalayıp hurdaya verdiler

Muğla'da inşaat firması görüntü kirliliği oluşturduğunu ileri sürerek deniz kenarında duran tekneyi kepçe yardımıyla karaya çekerek iş makineleri ile hurdaya çevirdi.

A+A-

Olay, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Tilkicik koyunda meydana geldi. Bodrum'da sahibinin haberi olmadan iş makinesiyle parçalanan tekne hurdaya döndü.

Kepçeyle karaya çekilip parçalandı

Yalıkavak Mahallesi Tilkicik koyunda 46 yaşındaki Kadir Keskin'e ait Kadir1 isimli tekne denizde kötü görüntü oluşturduğu gerekçesiyle bir inşat firması tarafından kepçe ile karaya çekilip parçalandı.

İnşaat firması: Görüntü kirliliği oluşturuyordu

İddiaya göre bir inşaat firması görüntü kirliliği oluşturduğunu ileri sürerek deniz kenarında duran tekneyi kepçe yardımıyla karaya çekerek iş makineleri ile hurdaya çevirdi.

Hurdaya dönen tekneyi inşaat firması, kamyonlara yükleyerek hurdalığa gönderdi. Teknenin sahibi Keskin hurdaya dönen tekneyi görür görmez şoka girdi.

Mahkemeye suç duyurusunda bulundu

18 yıldır Fransa'da yaşayan ve Türkiye'ye dönüş yapan tekne sahibi bu olay karşısında mahkemeye suç duyurusunda bulundu. 35 yıllık teknesini bir anda hurdaya çeviren inşaat firmasına dava açan ve suç duyurusunda bulunan Keskin için savcılık takipsizlik kararı verdi. Ellerinde kanıtlar olduğunu, teknenin inşaat firmasının iş makineleri tarafından hurdaya çevrildiğini ileri süren Keskin, 2'nci davayı açtı. Muğla Ağır Ceza Mahkemesine başvuran tekne sahibi Keskin davanın sonuçlanmasını bekliyor.

"Bana 'büyük balık küçük balığı yutar' dediler"

Teknesinin iş makineleri tarafından hurdaya çevrildiğini söyleyen Keskin, "Balıkçı teknelerinin yan tarafında alargada olan teknemi, karşıdaki inşaat sahipleri denizden kepçe ile çekip parçalayıp haberim olmadan hurdaya gönderdiler. Biz bu olayı duyar duymaz hemen geldik ve gereken işlemi yapmaya çalıştık ve polis ekiplerini çağırdık. Bu teknenin götürülemeyeceğini ve benim olduğunu söyledim. Tüm evraklarımı gösterdi. Hurdaya çıkmamış bir tekneyi hurdaya vermeleri ve kendilerine ait olmayan tekneye bunu yaptılar. Ben teknem kamyonlara yüklenmiş bir şekilde yakaladım. Bana gelip büyük balık küçük balığı yutar dediler. Ben bu lafa çok üzüldüm. Burada mağdur oldum. Benim o tekneyi tadilat ettirecek param, teknede anılarım vardı.

"Anılarımı da parçalayıp hurdaya verdiler"

Benim sadece teknemi parçalayıp götürmediler, anılarımı da parçalayıp hurdaya verdiler. Şu anda çalışamıyorum ve mağdurum. Büyün işlemleri yaptırdık, videosu bile vardı. O kadar delil olmasına rağmen 3 ay içerisinde takipsizlik kararı çıktı. Bu kadar delil olan bir şey için takipsizlik verilmesine anlam veremediğimiz için tekrar dava açtık şu anda dava Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde. Biz Avrupa'da o kadar ezildik ve kendi vatanımıza döndük. Kendi vatanımızda da ezilecek miyiz, ezilmeyecek miyiz" dedi.

Kıyıya çekilmesini saniye saniye görüntülediler

Öte yandan çevrede bulunan vatandaşlar ise teknenin kıyıya çekilmesini saniye saniye görüntüledi. Kepçenin tekneyi karaya çekmesi ve kamyonlara yüklenen hurda tekne an be an vatandaşların kameralarına yansıdı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2629 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.