1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kaçırılan 40 balıkçının cesedi gölde bulundu
Kaçırılan 40 balıkçının cesedi gölde bulundu

Kaçırılan 40 balıkçının cesedi gölde bulundu

Boko Haram şiddetinin hüküm sürdüğü Kamerun'da geçen hafta örgüt tarafından kaçırılan yaklaşık 40 balıkçının cesedi Çad Gölü'nde bulundu.

A+A-

Kamerun'da Boko Haram'ın kaçırdığı balıkçıların  cesetlerinin bulunduğu belirtildi.  Askeri yetkili Jean Claude Nomo, geçen hafta ülkenin kuzeyinde  kaçırılan 40'a yakın balıkçıya ait cesetlerin, Tubun Ali kasabası sakinleri  tarafından Çad Gölü'nde bulunduğunu açıkladı.

Nomo, güvenlik güçlerinin yaptığı incelemeler sonucu balıkçıların  Kamerun, Nijer ve Çad uyruklu olduklarının belirlendiğini ve cenazelerinin,  ailelerine teslim edildiğini ifade etti.

Örgüt, güvenlik güçlerinin rahatlıkla ulaşamadığı Çad Gölü'ne yönelik  saldırılarını son zamanlarda arttırdı.

Boko Haram militanları geçen hafta Tubun Ali kasabasına düzenledikleri  saldırıda 10 balıkçıyı öldürmüş, daha sonra komşu kasaba Darak'a saldırarak 40'a  yakın balıkçıyı kaçırmıştı.

Uzmanlar, Boko Haram'ın saldırılarını, Ortak Çok Uluslu Müdahale  Gücü'nün (FMM) operasyonlarına karşılık vermek amacıyla arttırdığını savunuyor.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele  çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden FMM, Boko Haram  ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını  sürdürüyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1857 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.