1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 40 yıl sonra ilk defa görüntülendi
40 yıl sonra ilk defa görüntülendi

40 yıl sonra ilk defa görüntülendi

İspanya sularında, 40 yıldan uzun bir süredir ilk kez büyük beyaz köpek balığı görüntülendi. İspanya'nın Majorca Adası açıklarında, Cabrera takım adaları çevresinde yüzerken kayıt altına alınan köpek balığının 6 metre uzunluğunda olduğu açıklandı.

A+A-

Bir yaban hayatı koruma organizasyonu tarafından görüntülenen büyük beyaz köpek balığı, 2 tona kadar ulaşabiliyor. Bundan önceki kson gözlem 1976 yılında Balear Takımadaları çevresinde avlanan bir balıkçı tarafından kayda geçirildi.

Saatte 60 kilometrenin üzerinde ilerleyebilen bu canlının 70 dakika boyunca takip edildiği açıklandı. Biyolog ve belgesel yapımcısı olan Fernando López-Mirones, EPA haber ajansına yaptığı açıklamada, "İspanya sularında büyük beyaz köpek balıklarının varlığı bir söylenti olagelmiştir. Ancak bugüne kadar onların varlığını belgelemeyi başaramamıştık" dedi.

Alnitak isimli organizasyonun üyeleri, büyük beyazı bir saat boyunca izledi ve kayıt altına aldı. 2007 yılında yayınlanan bir belgesele göre, 1920 ila 1976 yılları arasında Balear Takımadaları çevresinde 27 tane büyük beyaz köpek balığı yakalandı.

Vira Haber

Bu haber toplam 7364 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.