1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 400 kruvaziyer gemi bekleniyor
400 kruvaziyer gemi bekleniyor

400 kruvaziyer gemi bekleniyor

İstanbul'da kruvaziyer turizmi sezonu, 1 Nisan'da Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Limanı'nda düzenlenecek törenle açılacak.

A+A-

İstanbul'da kruvaziyer turizmi sezonu, 1 Nisan'da Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Limanı'nda düzenlenecek törenle açılacak. Törende, 1500 yolcu ve 535 tayfasıyla İtalya'dan gelen ''MSC. Melody'' gemisi, Boğaz'a girişinde karşılanacak.

Edinilen bilgiye göre, Karaköy Mülkiye Amirliği, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve MSC Gemi Acenteliği AŞ tarafından organize edilen tören, saat 07.00'de İtalyan bandıralı ''MSC. Melody'' gemisinin İstanbul Boğazı'nda karşılanmasıyla başlayacak.

Ukrayna'nın Odessa Limanı'dan yola çıkacak olan 1500 yolcu ve 535 tayfa kapasiteli, 205 metre uzunluğunda, 35 bin 143 groston ağırlığındaki gemiyi, Boğaz'a girişinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörleri su fıskiyeleriyle yapacağı gösteriyle karşılayacak. Gemiye aynı zamanda Deniz Polisi, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü botları da refakat edecek.

Basın mensupları da bindikleri Deniz Polisi botundan, geminin gelişini görüntüleyebilecek. Gemi, 1150 metre uzunluğundaki Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Limanı'na yanaştıktan sonra İstanbul Vali Yardımcısı tarafından gemi kaptanına plaket taktim edilecek. Gemiden ilk inen yolcuya da bir hediye verilecek.

Gemiden inen İtalyan turistler, İstanbul Liman Başkanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Deniz Ticaret Odası, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü, Deniz Şube Müdürlüğü ve Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü yetkililerince karşılanacak.

-BU YIL, 400 KRUVAZİYER BEKLENİYOR-
Tarihi dokusu ve turistik mekanlarıyla her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul turizmine, kruvaziyerle gelen turistler de hareketlilik katacak.

Bu yıl, 400 civarında kruvaziyerin gelmesinin planlandığı İstanbul'a geçen yıl, 400'e yakın gemiyle 500 bin turist geldi.

İstanbul'a kruvaziyerlerle genellikle İtalya, Almanya, Amerika ve İsrailli turistler geliyor.

Öte yandan, 2012 yılında 340 metre boyunda 4 bin yolcu kapasiteli ''MSC Divina'' gemisinin de çarşamba günlerinde olmak üzere İstanbul Limanı'na 22 sefer yapması planlanıyor.

AA
 

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.