1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Körfez’e, 50 ton petrol aktı
Körfez’e, 50 ton petrol aktı

Körfez’e, 50 ton petrol aktı

Körfez Rota Limanı’nda dün dikkatsizlik sonucu tam bir çevre felaketi yaşandı.

A+A-

Körfez Rota Limanı’nda dün dikkatsizlik sonucu tam bir çevre felaketi yaşandı. Fuel oil yüklemesi yapacakları geminin dolu olan deposuna hortumu sokan 2 çalışan, daha sonra vanayı açarak çay içmeye gitti. Depodan taşan yaklaşık 50 ton fuel oil denize aktı

ÇAY İÇMEYE GİTTİLER
Son yıllarda yapılan çalışmalar ile temizlenmesinde önemli ilerleme kaydedilen İzmit Körfezi dün bir anlık dikkatsizlik sonucu büyük yara aldı. Bir süredir Körfez’deki Rota Limanı’nda bekleyen Gürcistan bandıralı Amal isimli gemiye, Türkiye bandıralı Urla 1 yakıt tankerinden fuel-oil yüklenmek istendi. Hortumu yanlışlıkla geminin dolu deposuna takan 2 personel, ardından çay içmeye gitti.

BARİYERLE ÇEVRİLDİ
Personel çay içip gelene kadar geçen süre zarfında denize yaklaşık 50 ton fuel oil aktı. Olayın haber verilmesi üzerine Rota Liman Başkanlığı bölgede hızla güvenlik önlemi aldı. İlk olarak yakıtın aktığı bölge bariyerler ile kontrol altına alındı ve kirliliğin daha fazla yayılması engellenmek istendi. Daha sonra İzmit Liman Başkanlığı devreye girerek, temizlik çalışmalarına başladı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Özel bir şirket ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından denize akan yakıtın toplanmasına çalışılıyor. Fuel oilin aktığı deniz yüzeyi ve kıyı kesimi siyaha büründü. Denize akan yakıtın ne kadar bir sürede toplanacağı belli değil. Çevre felaketine sebep olan Amal isimli gemiye ise Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından 50 bin TL ceza kesildi.

0.20110330175051.jpg

Kocaeligazetesi

Bu haber toplam 1759 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.