1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ankara Feribotu bekletiliyor
Ankara Feribotu bekletiliyor

Ankara Feribotu bekletiliyor

Libya'ya tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere, cumartesi gece yarısı İzmir'in Çeşme Limanı'ndan yola çıkan Ankara Feribotu, halen Misrata Limanı'nın 25 mil açığında bekletiliyor.

A+A-

Libya'ya tıbbi malzeme ve ilaç götürmek üzere, cumartesi gece yarısı İzmir'in Çeşme Limanı'ndan yola çıkan Ankara Feribotu, halen Misrata Limanı'nın 25 mil açığında bekletiliyor.

Ankara Feribotuna Misrata Limanı'ndan gelen bir Libyalı kılavuz kaptan, Misrata'daki çatışmaların ve bombalamanın halen devam ettiğini, limanda yaklaşık 200 yaralı bulunduğunu belirterek, Ankara Feribotundan bu yaralıları almasını istedi. Limanda tek doktor bulunduğunu dile getiren kılavuz kaptan, onun da yaralılara yetişemediğini kaydetti. Gemideki sağlık ekibinin sorumlusu, Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu, Türk Hükümeti'nin aldığı karar doğrultusunda, limandaki çatışmalar devam ettiği sürece limana yanaşmalarının mümkün olmadığını belirterek, ''Liman güvenlikli olmadığı için yanaşamıyoruz. Ama yaralıların gemiye bir şekilde ulaştırılmasını sağlarsanız, onları açıkta alabiliriz'' dedi. Kabukçuoğlu, çok ağır yaralı olan ya da acil ameliyat gerektirenleri götürmelerinin mümkün olmadığını da belirterek, gemide ameliyat ve kan verme ünitesi bulunmadığını, ağır yaralıların Türkiye'ye ulaşmadan yolda kaybedilebileceğini ifade etti.

Doç. Dr. Kabukçuoğlu, geminin 25 mil açıkta olduğunu hatırlatarak, ''10 mil açığa kadar yanaşabilir ve yaralıları oradan teslim alabiliriz. Ama bu bizim kendi başımıza verebileceğimiz karar değil. Bu öneriyi Sağlık Bakanlığına ilettik. Gelecek cevaba göre hareket edeceğiz'' diye konuştu. Cumartesi gece yarısı Çeşme limanından yola çıkan Ankara Feribotu, Baltalimanı Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yavuz Kabukçuoğlu başkanlığındaki 15 sağlık görevlisi, 3 ambulans, 10'u özel harekat polisi toplam 20 emniyet görevlisini Misrata Limanına götürmüş, dün öğlen saatlerinde limana 6,5 mil yaklaşan feribot, limanda çatışma olduğu için, güvenlik gerekçesiyle NATO gemileri tarafından açığa çekilmişti.

KADDAFİ GÜÇLERİ RAS LANUF'U GERİ ALDI
Libya lideri Albay Muammer Kaddafi rejimine bağlı güçlerin, petrol kenti Ras Lanuf'u geri aldığı bildirildi. Bölgedeki AFP muhabirleri, Kaddafi yanlısı güçlerin muhalifleri mevzilerini terk etmeye zorladığını, muhaliflerin doğuya kaçtığını aktardı. Öte yandan Reuters ajansı muhaliflerin, Kaddafi güçleriyle Bin Cavad ile Ras Lanuf arasında çarpışmaya devam ettikleri açıklamasını duyurdu.

Habere göre, muhalif savaşçılardan İzzeddin Salih, "İsyancılar hala Ras Lanuf'ta. Bin Cavad arasında çatışmalar sürüyor" dedi. Muhaliflerin kontrolündeki doğu kesimin iç bölgelerindeki petrol kenti Brega'daki bir başka muhalif de Ras Lanuf ile Bin Cavad arasında çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Haber7

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.