1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. 50 yıllık vapur kültür merkezi oldu
50 yıllık vapur kültür merkezi oldu

50 yıllık vapur kültür merkezi oldu

Yarım asırdan bu yuna Şehir Hatları’nda hizmet veren ‘Maltepe’ vapuru, Şile’de kültür merkezi ve nikâh salonu olarak kullanılacak. 19 Şubat’ta törenle hizmete girecek vapur, ilçe halkına ve turistlere ‘Şile Liman Kültür Merkezi Maltepe Vapuru’ adı altında

A+A-

Yarım asırdan bu yuna Şehir Hatları’nda hizmet veren ‘Maltepe’ vapuru, Şile’de kültür merkezi ve nikâh salonu olarak kullanılacak. 19 Şubat’ta törenle hizmete girecek vapur, ilçe halkına ve turistlere ‘Şile Liman Kültür Merkezi Maltepe Vapuru’ adı altında hizmet verecek. Limana yerleştirilecek vapurda, kültür merkezinin yanı sıra 100 kişi kapasiteye sahip nikâh salonunda düğün ve nikâh törenleri gerçekleştirilecek.

Anıtlar Kurulu tarafından 2008 yılında ‘Korunmaya Değer Kültür Varlığı’ kabul edilen ‘Maltepe’ vapuru, 1960’da İngiltere’den satın alınan ‘İnkılap’ ve ‘Harbiye’ tipi buharlı gemilerin dizayn ve mimarisi geliştirilerek, İstinye Tersanesi’nde ilk yüksek yolcu kapasitesine sahip vapur olarak inşa edilmişti. İlk seferini 28 Kasım 1962’de Kadıköy-Köprü arasında gerçekleştiren vapur, 2 bin 100 yolcu kapasitesiyle, bu mesafeyi 15 dakikada alabiliyordu. Saatte 15 mil sürat yapabilen vapur, o dönemde 8 milyon 700 bin Lira’ya mal edilmişti. 

Haberturk

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.