1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İzmir-Lazkiye hattı açılıyor
İzmir-Lazkiye hattı açılıyor

İzmir-Lazkiye hattı açılıyor

Kruvaziyer turizminde ana liman olmayı hedefleyen İzmir'den ,Suriye'nin Lazkiye şehrine seferler düzenlenecek. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kardeş ülke Suriye ile kruvaziyer turizminde de işbirliği yapmayı planladıklar

A+A-

Kruvaziyer turizminde ana liman olmayı hedefleyen İzmir'den ,Suriye'nin Lazkiye şehrine seferler düzenlenecek. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kardeş ülke Suriye ile kruvaziyer turizminde de işbirliği yapmayı planladıklarını açıkladı. Bu amaçla Suriye Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir çıkışlı beş gezi programı üzerinde müzakere ettiklerini, hat için kruvaziyer firmalarıyla da görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti.

Lazkiye Limanı Genel Müdürü Selman Balousch, İZTO'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Oda Başkanı Demirtaş, İzmir'in en önemli gündeminin kruvaziyer turizmi olduğunu söyledi. 2012'de hedeflerinin 1 milyon yolcu olduğunu vurgulayan Ekrem Demirtaş, "Suriye, kardeş ve dost ülke. Birlikte Doğu Akdeniz'de turizmi canlandırabilirsek, daha çok yolcu gelecektir. 2010 Kasım ayında gittiğimizde, Ulaştırma Bakanı Yaroub Bedr bize işbirliği teklifinde bulunmuştu. Kendisi İzmir'i çok iyi biliyor, şehrimize de davet ettik. Kruvaziyer turizminde işbirliğimiz de kardeşliğe katkı sağlayacak." dedi.

Lazkiye'nin İzmir'e çok benzediğini kaydeden Demirtaş, İzmir çıkışlı beş gezi programının rotalarını Suriye tarafıyla müzakere edeceklerini belirterek, "Lazkiye ile Halep arasındaki otoyolun inşası başladı. Lazkiye, tarihi yerleri çok olan bir şehir. Beyrut ve Şam'a da yakın. İzmir çıkışlı turların cazibesi olacak. Suriye'de istikrar var, Lübnan ve Mısır'da ise karışıklık. Siyasi istikrar sağlandığında hazır olmamız için şimdiden çalışmaya başlayacağız. Miami'de mart ayında düzenlenen kruvaziyer fuarına gittiğimizde, bu konuyu gündeme getireceğiz." şeklinde konuştu.

Lazkiye Limanı Genel Müdürü Balousch ise ülkesiyle Türkiye arasında denizciliğe destek vermek amacıyla İzmir'e geldiğini söyledi. Balousch, "İzmir-Lazkiye arasında turizm ve alışveriş hattı kurulmalı. Bütün Akdeniz limanları arasındaki ilişkilerin daha iyi konuma gelmesini amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Zaman

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.