1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 500 yıllık rüya çılgın proje mi?
500 yıllık rüya çılgın proje mi?

500 yıllık rüya çılgın proje mi?

Başbakan Erdoğan'ın 27 Nisan Çarşamba günü açıklayacağı ‘Çılgın Proje' herkesi heyecanlandırdı.

A+A-

Başbakan Erdoğan'ın 27 Nisan Çarşamba günü açıklayacağı ‘Çılgın Proje' herkesi heyecanlandırdı.

Herkes bu projenin içinde neler olduğunu merak edip tahminler yürütüyor. Adaylardan biri de Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023'te açılmak üzere İstanbul'a Silivri-Çatalca hattı üzerinden yeni bir boğaz açılması...

Star İstanbul, ünlü mimar Hakan Kıran'a ulaştı ve herkesi heyecanlandıran projede neler olabileceğini sordu. Taksim-Yenikapı Haliç metro geçiş köprüsü projesinin de mimarı olan Kıran, “İstanbul için bugüne kadar konuşulan projeler arasında bana en çılgını İstanbul'a yapılacak bir ikinci Boğaz geçidinin olabileceği geliyor” diyor. Kıran'a göre bu proje hayata geçerse İstanbul Boğaz'ındaki deniz trafiği tamamen bu kanaldan yapılacak. Üstüne bir de köprü inşa edilecek.

Ünlü mimar Hakan Kıran'a göre İstanbul'a açılacak ikinci Boğaz ile Osmanlı'nın hayali de gerçekleşmiş olacak. İstanbul'a yapılacak projenin özellikle eski ve gerçek İstanbul'u korumaya yönelik olması gerektiğine dikkat çeken Kıran, yapılacak her projenin sosyolojik ekonomik gibi birçok fonksiyonu hesaplanarak oluşturulması gerektiğine dikkati çekiyor.

Projenin hayata geçmesiyle tankerlerin Boğaz trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Yeni bir hinterlant ve bir cazibe merkezi oluşacak. Boğazın güvenliği sağlanacak. Süveyş Kanalı'nda olduğu gibi deniz trafiğinde de ciddi bir gelir elde edilebilecek.

10.20110420114959.jpg

Star

Bu haber toplam 1412 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.