1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbullular bu kanalı izleyecek
İstanbullular bu kanalı izleyecek

İstanbullular bu kanalı izleyecek

Türk Telekom'un 'TvBu' ile öncülüğünü yaptığı internetten televizyon yayıncılığına İBB de başladı. İBB kurduğu Web TV'yle toplu taşıma araçlarından İstanbullulara ulaşacak.

A+A-

Türk Telekom'un 'TvBu' ile öncülüğünü yaptığı internetten televizyon yayıncılığına İBB de başladı. İBB kurduğu Web TV'yle toplu taşıma araçlarından İstanbullulara ulaşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan Web TV yayına başladı. İnternet üzerinden yayın yapacak kana, toplu taşıma araçlarında LCD ekranlardan da İstanbullulara ulaşacak. Trafik akışının bulunduğu noktalar ve turistlik yerlere ait 121 kameradan görüntülerin canlı olarak izlenebildiği kanaldan, ulaşım, kültür sanat etkinlikleriyle ilgili görüntülere de ulaşılabiliyor. Toplu taşıma araçlarında LCD ekranlardan da yayın yapacak kanalda, konserler röportajlar ve belgesellere yer veriliyor.

121 noktadan canlı yayın
Türk Telekom'un 'tvbu' hizmetini örnek alan İBB Web TV, Miniatürk, Pierre Loti, Eminönü, Sultanahmet, Galata Kulesi, Taksim, İstiklal Caddesi, Ulus Parkı, Kadıköy, Hidiv Kasrı gibi turistlik noktalardan da 24 saat canlı yayın yapıyor. Ayrıca, harita üzerinde seçilebilen 107 trafik kamerasının görüntüsünü de anında ekrana getiriyor. Bunların yanı sıra İstanbul belgeselleri, konser, söyleşi, tiyatro ve gösteriler ile belediye hizmetlerinin anlatıldığı videolar da İBB Web TV'nin yayın akışı arasında bulunuyor. Beledeyenin televizyon kanalı İETT otobüsleri, metrobüs, şehir hatları vapurları, metro ve tramvaylara kurulan LCD ekranlardan da yayın yapacak. Günde 5 milyon kişiye ulaşılması hedeflenen sistem, reklamcılık alanında da panolardan bağımsız akışkan reklamlara kapı aralayacak.

Yeni Şafak

Bu haber toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.