1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 90 bin asker için yola çıkmışlardı
90 bin asker için yola çıkmışlardı

90 bin asker için yola çıkmışlardı

"Bezm-i Alem", "Bahr-i Ahmer" ve "Mithat Paşa" gemileri, 7 Kasım 1914'te, Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, Rus donanması tarafından Ereğli açıklarında batırılmışlardı.

A+A-

Rus donanması tarafından batırılan 'Bezm-i Alem', 'Bahr-i Ahmer' ve 'Mithat Paşa' gemilerinin mürettebatı yarın törenle anılacak.

Sarıkamış’ta donarak şehit olan 90 bin askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürürken, 7 Kasım 1914’te Kdz. Ereğli açıklarında Rus donanması tarafından batırılan “Bezmi Alem”, “Bahri Ahmer” ve “Mithat Paşa” gemilerinin şehit olan mürettebatı için, Kdz. Ereğli’de anma töreni düzenlenecek.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı yazılı açıklamasında Sarıkamış Deniz Şehitlerini saygı ve şükranla andıklarını ifade etti. Tören, 7 Kasım Çarşamba günü saat 13.30’da Amfi Tiyatro yanında bulunan Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı’nda düzenlenecek. Törenin, hava şartları el vermemesi durumunda Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda düzenleneceği anma törenine Ereğli halkı davet edildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 5139 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.