1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. ABB, Ekvator'un kamu petrol şirketinin duruş süresini azaltacak
ABB, Ekvator'un kamu petrol şirketinin duruş süresini azaltacak

ABB, Ekvator'un kamu petrol şirketinin duruş süresini azaltacak

Petroamazonas EP, jeneratörlerini ani dalgalanmalardan korumak ve de zaman ve paraya mal olan kesintileri engellemek için ABB’nin Emax 2 teknolojisini kullanmaya karar verdi.

A+A-

Zurich, İsviçre, 2 Eylül 2015 – Enerji ve güç otomasyonu teknolojisinin öncülerinden olan ABB, Ekvator'un kamu petrol şirketi Petroamazonas EP’ye sunduğu, sisteme sonradan dahil edilebilen enerji yönetim çözümüyle beklenmeyen jeneratör kapanmalarını engelleyerek yılda fazladan bir haftalık kazanç sağlamasına yardım edecek.

Petroamazonas EP, pompa ve sondaj gibi önemli tesis üretim süreçleri için dizel jeneratörle-rin elektrik sağladığı Ekvator’un farklı yerlerindeki dört tesisine, ABB'nin güç yönetimi özelliğine sahip  Emax 2 açık tip devre kesicilerinden kurdu. 

Sürekli enerji teminini sağlamak ve üretim sürecinin devamlılığını korumak, petrol ve gaz sektöründeki başarının anahtar etkenleridir. ABB Emax 2, doğru koruma ve güç tüketimi ile güç kaynağı arasında denge sağlayarak bunu desteklemektedir. Dünya üzerinde yedi iletişim standardına sahip tek devre kesici olarak, herhangi bir otomasyon veya denetim sistemine kolayca entegre olabilir.

Emax 2 güç şebekesini korur ve entegre haberleşme modülleri ile işletmecilere Petroamazo-nas EP'nin yerel kontrol sistemlerine bağlanarak enerji tüketim verilerine gerçek zamanlı eri-şim olanağı verir. Ayrıca önleyici bakımlarla  işletmenin sorunsuzca çalışması için uzaktan tanı fonksiyonuyla tesisin veri merkezine bilgi akışı sağlar.

ABB Devre Kesiciler ve Yük Ayırıcılardan sorumlu dünya başkanı Giampiero Frisio "Emax 2 enerji yönetimini kolay bir şekilde sağlayabilmek için geliştirildi, Emax 2 enerji şebekelerini otomatik olarak izleyen ve kontrol eden dünyadaki tek devre kesicidir.” dedi. 

“Algılama, haberleşme ve gelişmiş yeni koruma özelliklerinin dahili olmasıyla, çözümümüz üretim ve enerji verimliliğini artırıyor. Haberleşme özellikleri sayesinde, Yeni Dönem strateji-mizin önemli bir öğesi olan Nesnelerin, Hizmetlerin ve Çalışanların İnterneti'ne muhteşem bir örnek teşkil ediyor." 
Petroamazonas EP, Ekvator petrol üretimini optimize etmek için en son teknolojileri ve küresel kalite standartlarını kullanmaktadır. ABB'nin mühendisleri, Petroamazonas EP'nin tesislerinde üretken olmayan süreyi azaltmak üzere tesisin zorlu çalışma ortamının taleplerini karşılayan özel bir çözüm geliştirmek için müşteri ile yakın bir şekilde çalıştı.

ABB, son beş yıl içinde dünya çapında bir milyondan fazla açık tip devre kesici kurdu. Yeni dönem stratejisinin bir parçası olarak ABB, müşterilerinin esneklik, verimlilik ve rekabet gücünü artırmaya yardımcı olmak için petrol ve doğalgaz gibi sektörlerde son teknoloji cihazlarının kullanımını genişletmek istiyor. Emax 2, en gelişmiş ve akıllı tesis ağlarında ve akıllı şebekelerde kurulabilirliği sayesinde bu stratejiyi kendi bünyesinde barındıran son teknoloji ürünlerindendir.

virahaber.com

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.