1. HABERLER

  2. DZKK

  3. SAHİL GÜVENLİK

  4. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 24 saat hazır kıta bekliyor
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 24 saat hazır kıta bekliyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri 24 saat hazır kıta bekliyor

Göçmen kaçakçılığı ile ilgili vakaların artması sonucu birçok can kurtaran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, günün 24 saati göreve hazır bekliyor.

A+A-

Türkiye'nin sahillerini ve karasularını koruyan, güvenliğini sağlayan, denizlerdeki can ve mal emniyeti için zaman kavramı gözetmeksizin çalışan Sahil Güvenlik ekipleri, her an göreve çıkılacak gibi hazır kıta bekliyor.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik Komutanlığında iki "Kaan" sınıfı hızlı bot ile bir Sahil Güvenlik Emniyet Timi (SAGET) de günün 24 saati görev alıyor.

Türk karasularında belirli aralıklarla yapılan rutin kontrollerle güvenlikte sürekliliği esas kılan bir çalışma yürüten ekipler, özellikle son aylarda Ege Denizi'nde artış gösteren göçmen kaçaklığı olaylarında gösterdikleri başarılarla isimlerinden sıkça söz ettiriyor.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Harekat Merkezindeki "158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı"na düşen ihbar üzerine 15 dakikalık bir hazırlığın ardından, Ege Denizi'nin derin sularına açılan ekipler, sığınmacıların can güvenliğini sağlamak için özveriyle çalışıyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 6139 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.