1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. ABB’nin çevreci atılımları sürüyor
ABB’nin çevreci atılımları sürüyor

ABB’nin çevreci atılımları sürüyor

ABB, imzaladığı elektrikli hibrit buz kırıcı gemi kontratıyla senede 700 bin ton yakıt tasarrufunun kapısını açtı.

A+A-

110 seneden fazladır denizcilik sektörüne çeşitli elektrik sistemler sunan ve her geçen yıl daha verimli çözümler oluşturmanın peşinde olan ABB, günümüzde 1300’den fazla gemiye sistemler entegre etmiş bir firma. 1990 senesinde Azipod itiş sistemi ile gemilere elektrikli itişi mümkün kılan firma, bu sayede sadece daha verimli seyirler yapan gemiler değil; aynı zamanda daha konforlu seyirler yapabilen gemilerin ortaya çıkmasına katkı sağladı. Şimdi ise geleneksel fosil yakıt yerine elektrik aküleri ve yakıt hücreleri kullanarak, sektörün sürdürülebilirliğine güç katıyor.

ABB, 2017’nin ilk çeyreğinde imzaladığı elektrikli hibrit buz kırıcı gemi kontratıyla senede 700 bin ton yakıt tasarrufunun kapısını açmış oldu.

Fütüristik SeaBubbles tasarımı da, ABB’nin geleceğe yaptığı yatırımlardan en yenisi olarak karşımızda. Deniz taşımacılığında belki de bir devrim niteliğinde olacak olan bu tasarım, sıfır emisyonla seyreden bir deniz taksi. Bu deniz taksinin önemli niteliklerinde biri de, ABB Ability teknolojisi olan OCTOPUS sistemiyle donatılmış olması. Bu sistem, geminin tüm operasyonunu kontrol edebiliyor ve sanal ortamda tüm sistemlere anında müdahele imkanı sağlıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5270 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.