1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. ABD Donanması hipersonik mermileri test etti
ABD Donanması hipersonik mermileri test etti

ABD Donanması hipersonik mermileri test etti

ABD Donanması’na ait USS Dewey destroyerinin geçen yaz test kapsamında standart bir güverte topundan 20 hipersonik mermi fırlattığı bildirildi.

A+A-

Test çalışmaları, geçen yaz döneminde düzenlenen uluslararası deniz tatbikatı RIMPAC kapsamında ABD Donanması ve ABD Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Söz konusu testlerin, ‘Deniz Kuvvetleri'nin 40 yıldan fazla hizmet süresi olan güverte topunu seyir füzelerine ve daha büyük insansız hava araçlarına (İHA) karşı etkili ve ucuz bir silaha dönüştürülebildiğini kanıtlamak için' yapılan araştırmanın bir parçası olduğu ifade edildi.

Hipersonik mermilerin ilk başta elektromanyetik raylı top için geliştirildiği belirtilen haberde, şimdiyse ABD Donanması'nın seyir füzeleriyle mücadele için kombine füzeler kullandığına dikkat çekildi.

'HİPERSONİK MERMİLER DAHA UCUZ'

ABD Strateji ve Bütçe Değerlendirmeleri Merkezi'nden (CSBA) Bryan Clark, böyle bir karma sistemin etkili fakat pahalı olduğuna dikkat çekti. Clark, "Ortadoğu'da karşılaşabileceğiniz ucuz seyir füzeleri veya daha büyük İHA'lar gibi tehditleri düşünecek olursanız şimdi 2 milyon dolarlık ESSM füzelerine ya da 1 milyon dolar değerinde RAM füze savunma sistemlerine gerek kalmadan bunları düşürmek için basit bir yönteminiz var, çünkü en pahalı hipersonik mermiler dahi olsa fiyatları 75 ila 100 bin dolar arasında değişiyor" diye konuştu.

Makalede, hipersonik mermileri ayrıca Amerikan ordusu ve deniz piyadelerinin karadaki topçu sistemlerinde ve Zumwalt tipi destroyerlerde kullanma olanaklarının araştırıldığı da ifade edildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 2852 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.