1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD gemileri Basra'daki güvenliği tehdit ediyor
ABD gemileri Basra'daki güvenliği tehdit ediyor

ABD gemileri Basra'daki güvenliği tehdit ediyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tengsiri, ABD ve bölge dışındaki yabancı güçlerin Basra Körfezi'nde konuşlu gemilerinin bölge güvenliğini tehdit ettiğini dile getirdi.

A+A-

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Ali Rıza Tengsiri, ABD ve bölge dışındaki yabancı güçlerin Basra Körfezi'nde konuşlanmış donanmalarının bölgedeki güvenliği tehdit ettiğini söyledi.

Meşhed kentinde basına açıklama yapan Tengsiri, İran güçlerinin Basra Körfezi ve Umman Denizi'ndeki hareketleri dikkatle izlediğini belirtti.

ABD ve bölge dışındaki yabancı güçlerin donanmalarının Basra Körfezi'ni terk etmesi gerektiğini ifade eden Tengsiri, "Basra Körfezi'nin güvenliğini sağlayabiliyoruz ve ABD gibi yabancıların varlığına ve bölge dışından gelenlere ihtiyacımız yok." diye konuştu.

Tengsiri, ABD donanmasına ait Basra Körfezi'ndeki nükleer savaş gemilerinin, çevre sorunlarına yol açtığına dikkati çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Nükleer savaş gemilerini kendi sularında bulundurmaktan kaçınıyorlar fakat bölgemize göndererek, İran ve komşularımıza sorun oluşturuyorlar."

Vira Haber

Bu haber toplam 4074 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.