1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Adriyatik’ten İzmir’e “ulaşım ağı” çağrısı
Adriyatik’ten İzmir’e “ulaşım ağı” çağrısı

Adriyatik’ten İzmir’e “ulaşım ağı” çağrısı

Karadağ Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Ramo Bralic, iki ülke arasında tüm alanlarda ilişkileri güçlendirmek istediklerini bildirdi.

A+A-

Karadağ Cumhuriyeti'nin Adriyatik Denizi'ndeki çıkış noktası olan Bar Limanı'nın yetkilileri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, TCDD İzmir Alsancak Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın, Karadağ Fahri Konsolosu Metin Akdurak'ın katıldığı toplantıda, Bar Limanı'nın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

2 Günlük Mesafe
Karadağ'ın Türkiye Büyükelçisi Ramo Bralic, iki ülkenin dostluğunun ticaret, ulaşım ve turizmde de güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Bralic, İzmir'den daha fazla turistin ülkelerine gelmesini istediklerini belirtti. Bar Limanı Genel Müdürü Andrija Radusinoviç ise Adriyatik'teki en iyi yük limanı konumunda olan Bar ile İzmir arasında ulaşım ağı kurmak istediklerini belirtti. Bar Limanı'nın İzmir'e 2 günlük mesafede olduğunu dile getiren Radusinoviç, "Orta Avrupa'ya ulaşım için iyi bir noktadayız. Belgrad'a 4 saat, Piriştina'ya 2.5 saat uzaklıktayız" dedi.

Toplantıya katılan denizcilik sektörü yetkilileri, Bar Limanı ile ilgili soru sordular. Soruları yanıtlayan Radusinoviç, limanlarının İzmirli denizcilik sektörü için büyük avantaj olduğunu söyledi.

Yeni Asır

Bu haber toplam 996 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.