1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Alaplı Teknoloji Fakültesi İstiyor
Alaplı Teknoloji Fakültesi İstiyor

Alaplı Teknoloji Fakültesi İstiyor

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde kurulması düşünülen Teknoloji Fakültesi'ne destek çığ gibi büyüyor.

A+A-

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde kurulması düşünülen Teknoloji Fakültesi'ne destek çığ gibi büyüyor.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, beraberinde belediye meclis üyesi Mehmet Yaman, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden'i ziyaret etti. Ziyarette Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden'e yeni görevinde başarılar dileyen AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, iktidar partisi olarak Yüksekokul bünyesinde kurulması hedeflenen Teknoloji Fakültesi'ne tam destek verdiklerini söyledi. Yüksekokul yanında bulunan 120 dönümlük arazinin yüzde 40'nın kamulaştırılabileceğini belirten Çaturoğlu, "Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulması hedeflenen Teknoloji Fakültesi bizleri heyecanlandıran önemli bir gelişme, biz iktidar partisi olarak bu fakültenin kurulması noktasında gereken desteği vermeye hazırız. Okulumuzun yanında bulunan 120 dönümlük bir arazi var. bu arazinin yüzde 40 oranında kamulaştırılması sağlanabilir. Birde su deposunun bulunduğu yerde belediyeye ait 15 dönümlük bir arazi daha var. bu arazi de yüksekokula tahsis edilebilir. Okul bünyesinde ileriye dönük birden fazla fakülte kurulabilir. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bunun yanında öğrencileri ilçemize çekebilme noktasında öğrencilere yönelik sosyal tesisleri hayata geçirerek ilçenin cazibe merkezi haline gelmesi noktasında çalışmalar yapılması gerekmektedir. Biz her konuda işbirliğine hazırız" dedi.

Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Rıfkı Henden de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Yüksekokul bünyesinde kurulması hedeflenen Teknoloji Fakültesi için iş adamlarının ve siyasilerin desteğini beklediklerini kaydeden Henden, "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörümüz Alaplı'da Teknoloji Fakültesi'nin kurulması yönünde bir süre önce bize bu konuda öneri getirdi. Ama bunun içinde ön şart olarak binanın yapılması gerektiğini belirtti. İnşallah bu konuda başarılı oluruz. Bir an önce binanın yapılması gerekiyor. Yüksekokul bünyesinde yerimizde mevcuttur. Alaplı'daki yöneticilerimiz ve siyasilerimizin de bu işe sıcak bakıyor ve istiyor. Bu konuda Alaplı'da herkesimin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Alaplı liman projesinin DLH tarafından onaylanmasının ardından okul bünyesinde yeni programlar eklenmesi için çalışma başlatacaklarını bu yönde Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü açmayı düşündüklerini söyleyen Henden, "Alaplı'da yapılması düşünülen liman projesinin DLH tarafından onaylanmasının ardından Yüksekokul bünyesinde yeni programlar açılması hazırlıklarına şimdiden başladık. Okul bünyesinde Deniz ve Liman işletmeciliği bölümünün açılmasını hedefliyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Liman projesinin ilçeye, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Liman projesi inşallah kısa zamanda tamamlanır, ilçemizin ekonomisi canlanır ve görünümü değişir. Buraya başka sanayiciler de gelecek biz Yüksekokul olarak elimizden ne geliyorsa katkılar sağlayacağız" dedi. Alaplı Meslek Yüksekokulu'nun ülke genelinde tanınmasını sağlamak için çalışmalar yapacaklarını belirten Henden şöyle devam etti:

"Yüksekokul olarak amacımız öğrencilerimizi en iyi şekilde nasıl yetiştiririz, çevreyle nasıl bütünleşiriz ve KOBİ'lerle karşılıklı nasıl iş yapabiliriz bunun çalışması içerisindeyiz. Eğer biz bunu başarabilirsek hem ilçemiz hem Ereğli dolayısıyla ülkemiz kazanmış olacak aynı zamanda KOBİ'lere daha kaliteli ara eleman yetiştirmiş olacağız. Biz bu nedenle okul sanayici, çevre işbirliğini güçlendirmek istiyoruz. Biz konuda ilçemizdeki tüm kurumlarla işbirliği yapmaya hazırız."

Haber Fx

Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.