1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ah o gemide ben de olsaydım
Ah o gemide ben de olsaydım

Ah o gemide ben de olsaydım

Gemi turları artık Türk tatilciler için de alternatif tatil olmaya başladı. ''MSC Magnifica'' cruise gemisiyle İstanbul ya da İzmir'den başlayan seyahatle, gezilen Dubrovnik- Venedik-Bari-Katakolon kentlerini kapsayan ''Ege-Adriyatik'' turuna tatilciler

A+A-

''MSG Magnifica'' gemisiyle gece boyu süren yolculukların ardından, sabah erken saatlerde demir atılan liman şehirlerindeki kara turları da Türk tatilcilerin ilgisini çekiyor.
Geminin uğradığı liman şehirlerinden biri olan Venedik'te, San Marco Meydanı, San Marko Bazilikası, Düka Sarayı, Saat Kulesi, Çan Kulesi, Ahlar Köprüsü, Büyük Kanal'da yapılan gondol turları ve Rialto Köprüsü civarında yapılan yürüyüşler de ilgi çekiyor.
Geminin, İtalya'da uğradığı diğer bir liman şehri olan Bari de tatilcilerin merakla bekledikleri bir durak. Bari'de yapılan kara turu ise Alberobello kasabası.

İtalya'da Harran'ın kümbet evleri  
İtalya'da tarihi bir kasaba olan ''Alberobello'', Bari'ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta. Alberobello kasabasını ilginç kılan ise Harran'ın kümbet evlerine birebir benzeyen koni şeklindeki ''trulli'' evleri. UNESCO Dünya Mirası arasındaki Alberobello kasabasındaki hemen hemen tüm evler, koni biçimindeki ''trulli'' evlerinden oluşuyor.
Geçmişi 16. yüzyıla ait kasabada, halen 1200 koni şeklindeki ev, turistlerin uğrak yeri konumunda. ''Trulli'' evlerinin Harran'daki kümbet evlere olan benzerliği de büyük ilgi çekiyor.
Bu arada, İtalya'da kurulan ilk büyük medeniyetin kökeni Etrüskler, Yunan tarihçi Herodot'a göre Anadolu'dan yani Lidya'dan İtalya'ya göç ettiler. 
Etrüsklerin kökeni hakkında 2004 yılında çeşitli İtalyan üniversitelerinden bir araya gelen bir grup genetik bilimci tarafından, M.Ö 7-3 yüzyıllar arasında yaşamış Etrüsklere ait 80 iskeletten DNA örnekleri alınarak yapılan araştırmada, Etrüsklerin genetiğinin diğer milletlere göre en çok, bugün Türkiye'de yaşayan Türkler ile yakınlığının yüzde 98,2 oranında olduğunu ortaya çıkarmıştı.
Alberobello bölgesindeki ''trulli'' evlerinin, Harran'daki kümbet evlere olan benzerliği de Türkler ile İtalyanlar arasında olduğu var sayılan yakın akrabalığın izleri olabileceğini akla getiriyor. 

 Olimpiyatların başlangıcı

Gemi, İtalya'nın ardından Yunanistan'ın sahil kasabası Katakolon'a uğruyor. Gemi yolcuları isterlerse Katakolon denince akla gelen hiç sönmeyen meşalesiyle Olimpia antik kentini ziyaret edebiliyor.
Antik Yunan'da olimpiyat oyunlarının gerçekleştirildiği kent, UNESCO Dünya Mirası Lİstesi'nde yer alan kentlerden biri.
Kentteki antik Olimpia köyü ve müzesi de görülmeye değer.


 Gemi Turları

''MSC Magnifica'' gemisiyle basın turunu düzenleyen Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gemi turlarının dünyanın bir çok yerini gezmiş tatilciler tarafından tercih edildiğini dile getirerek, konforlu bir seyahat olan gemi turlarında, tüm gece yapılan yolculuğun ardından her sabah farklı bir limana uğranmasının rahatına düşkün tatilciler tarafından tercih edildiğini ifade etti.
Özkar, geminin ''yüzen tatil köyü'' olarak nitelendirilebileceğini ve 5 yıldızlı otel konforunda tatil imkanı sunduğunu belirterek, ''Hedefimiz, Türk tatilcilerini gemi turlarına alıştırmak. Gemi turları, belli yaşın üstündekilerden gençlere hatta çocuklu ailelere kadar her yaşa hitap ediyor'' dedi.
Yunan adalarına vizesiz gerçekleştirdikleri 4 günlük gemi turlarının 219 avrodan başladığını ve yaklaşık 450 lira tutan bu turların ayda 45 lira gibi bir ödemeyle 10 taksitle yapılabildiğini de anlatan Özkar, gemi turlarının her bütçeye de hitap ettiğini söyledi.
Özkar, 8 günlük Ege-Adriyatik turuna da 849 avrodan başlayan fiyatlarla katılmanın mümkün olduğunu ifade ederek, taksit imkanlarının bu tur için de geçerli olduğunu anımsattı.
''MSC Magnifica'' gemisinin 8 günlük programına Türkiye'den İzmir ve İstanbul'dan her hafta yaklaşık 260 Türk tatilcinin katıldığını da dile getiren Özkar, gemide Türk personelin hizmet vermesinin de özellikle dil bilmeyenler için önemli bir avantaj olduğunu belirtti.
Türk tatilcisinin yurt dışı turlarına gösterdiği ilgiye de dikkati çeken Özkar, geçen yıl 150 bin kişinin Türkiye'den yurt dışına tatil amaçlı gittiğini, pek çok yurt dışı turun Türkiye'de yurt içinde yapılan tatilden çok çok daha ucuza geldiğini de söyledi.
Özkar, Türk tatilcilerin sırasıyla Budapeşte-Prag-Viyana, Klasik İtalya ve Balkan ülkelerindeki tatillere rağbet ettiğini kaydederek, Dubrovnik gibi vizesiz turların da büyük ilgi gördüğünü dile getirdi. 


MSG Magnifica

Özellikle bir dönem orta yaş grubunun ilgi gösterdiği, son yıllarda ise çocuklu ailelerin ve balayı çiftlerinin tercihi haline gelen gemi turlarından birini gerçekleştiren ''MSC Magnifica'' gemisi, bünyesinde casino, yüzme havuzları, SPA, masaj, sinema salonları, çocuk kulübü, amfi tiyatro, duty free mağazalar ve spor salonları gibi lüks bir otelin sahip olacağı imkanları barındırıyor. Ayrıca gemideki yolcu kabinleri tatilcilere TV ve mini barın yanı sıra internet imkanı da sunuyor.
Engelli yolcu kabinleri de bulunan gemi, 3 bin 13 yolcu kapasiteli. 1050 personelin de görev yaptığı gemi, 4 binin üzerindeki nüfusuyla küçük bir kasabayı çağrıştırıyor.

A.A

Bu haber toplam 1089 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.