1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lodos 1 tonluk barakayı savurdu
Lodos 1 tonluk barakayı savurdu

Lodos 1 tonluk barakayı savurdu

Saatteki hızı 58 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle bir arsada bulunan yaklaşık 1 ton ağırlındaki baraka yerinden sökülerek, yola savruldu.

A+A-

Bursa-Ankara yakın çevre yolu Millet Mahallesi trafik lambaları yakınında faaliyet gösteren bir oto galeriye ait arsada bulunan yaklaşık 1 ton ağırlındaki sacdan yapılı baraka, lodos nedeniyle yerinden çıktı.
Lodosun etkisiyle havalanan baraka, elektrik tellerini kopardıktan sonra yol kenarında yürüyen Şeref Bayram (50) ile yoldan geçen Hüseyin Yılmaz yönetimindeki 16 LC 395 plakalı minibüse çarparak orta refüje savruldu.
Çevredekilerin durumu fark etmesinin ardından barakanın altından çıkarılan Bayram, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. 
Yapılan ilk müdahalesinde sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Bayram, aynı hastanede tedavi altına alındı. 
Hafif hasar oluşan minibüsün sürücüsü olaydan yara almadan kurtuldu.

1 ton ağırlığındaki barakanın savrulması mobesede

Olay yerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan MOBESE kameralarına yansıyan görüntüde, Bursa-Ankara yakın çevre yolu Millet Mahallesi trafik lambaları yakınında faaliyet gösteren bir oto galeriye ait arsada bulunan yaklaşık 1 ton ağırlığındaki sacdan yapılı barakanın, lodos nedeniyle yerinden çıkarak savrulduğu net olarak görülüyor.
Görüntüde ayrıca savrulan barakanın bölgedeki elektrik tellerine zarar verdikten sonra yol kenarında yürüyen Şeref Bayram (50) ile yoldan geçen Hüseyin Yılmaz yönetimindeki 16 LC 395 plakalı minibüse çarpması da yer alıyor.

Marmarada'da lodos etkili oldu

BURSA -Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bursa ve Balıkesir'de sabahın erken saatlerinden itibaren lodos etkili oldu.
Saatteki hızı Balıkesir'de 58, Bursa'da 54 kilometreye kadar ulaşan lodos, etkisini kaybederken, kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.  
Yağışla sıcaklıkların bir miktar düşmesi ve Bursa'da 15 derece, Balıkesir'de 12 derece civarında olması bekleniyor.

İDO'dan sefer iptali
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Bandırma bağlantılı bir dış hat seferini hava muhalefeti nedeniyle iptal etti.
İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi, hava muhalefeti (Karayel) nedeniyle yapılamadı.

Şemsiyelerinizi hazırlayın
Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürü Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre,bu sabah saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğini söyledi.
Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceğini belirten Çağlar, ''Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinde Bolu, Bilecik ve Kütahya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı; Marmara'da 8 ila 10, Kuzey Ege'de 5 ila 7, Güney Ege ile Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece azalırken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 6 ila 8, diğer yerlerde 3 ila 5 derece artacak'' dedi.
Rüzgarın, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, bugün Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini ifade eden Çağlar, Cuma günü ve hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin şunları söyledi:
''Cuma günü Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İç Anadolu'nun doğusu ile Sakarya, Kocaeli, Tokat, Malatya, Mersin ve Antalya'nın doğu ilçeleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Hava sıcaklığı, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinde 3 ila 5 derece azalacak; Marmara ve Kuzey Ege'de 5 ila 7, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.
Hafta sonu Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı sistem kuzey ve batı kesimlerde etkili olacak. Yağışlar, yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Hava sıcaklığında hafta sonu önemli bir değişiklik beklenmiyor.''
Çağlar, kuvvetli yağış, fırtına şeklinde esecek rüzgar ve değişken hava sıcaklıklarının neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, çatı uçması, gribal enfeksiyon gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Öte yandan, bugün öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde güney ve güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli rüzgarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.
 

A.A

Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.