1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. İsyanlar İspanya'ya yaradı
İsyanlar İspanya'ya yaradı

İsyanlar İspanya'ya yaradı

Son 2 yıldır düşüşte olan İspanyol turizmi, Arap ülkelerinde yaşanan halk isyanları sayesinde bu yıl tekrardan yükselişe geçmeye başladı.

A+A-

Tunus ve Mısır başta olmak üzere Arap ülkelerinde yaşanan kaos, buraya gitmeyi planlayan turistlerin güzergahlarını değiştirmelerine neden olurken, İspanya'da bundan fayda gördü. 
İspanya'da turizm sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarının örgütü Exceltur, 2011'in ilk 3 ayında, turizm sektörünün Gayri Safi Yurtiçi Milli Hasıla'daki payının bir önceki yıla oranla yüzde 2,4 artış gösterdiğini açıkladı. 
Exceltur, İspanya Merkez Bankası'nın yıl başında 2011 yılı için öngördüğü turizm sektöründeki yüzde 1'lik büyümenin ise hemen hemen iki kat artarak yüzde 2,2 olacağını tahmin ettiklerini duyurdu.
Exceltur Başkanı Sebastian Escarrer, Orta Doğu'da yaşanan olaylardan özellikle Kanarya Adaları'nın fayda gördüğünü ve bu bölgeye olan taleplerin yüzde 89'luk bir artış kaydettiğini ifade etti. 
2011'in ilk 3 ayında İspanya'ya gelen yabancı turist sayısının ise yüzde 5'lik bir artış gösterdiği belirtildi. İspanyol turizm sektöründe yerli turist pazarın yüzde 50'lik payına karşılık geliyor.

A.A

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.