1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akdeniz'de kaçırılan gemi kurtarıldı
Akdeniz'de kaçırılan gemi kurtarıldı

Akdeniz'de kaçırılan gemi kurtarıldı

Akdeniz'de Libya açıklarında kaçırılan Palau bayraklı "Elhiblu 1" isimli tanker, Malta ordusu tarafından kontrol altına alınarak Malta Limanı'na getirildi.

A+A-

Malta Askeri Kuvvetleri (AFM), İstanbul Küçükyalı'dan hareket eden ve Libya açıklarında göçmenler tarafından kaçırılan 'El Hiblu 1' adlı tankerinin Malta'nın Boiler Wharf limanına yanaştırıldığını duyurdu.

AFM'den yapılan açıklama şöyle:

"Malta Silahlı Kuvvetleri, ELHIBLU 1 motor tankerinin kaptanı ile Malta'ya 30 deniz mili mesafedeyken iletişim kurulmuştur. Gemi kaptanı, geminin kontrolünde olmadığını, kendisinin ve mürettebatın Malta'ya doğru devam etmesi konusunda göçmenler tarafından zorlandığını ve tehdit edildiğini defalarca belirtmiştir. AFM P21 devriye gemisi, tankeri Malta sularına girmeden durdurmuştur.

Bir AFM Özel Harekat Birliği, geminin kontrolünün kaptana geri verilmesi için gemiye sevk edilmiştir. Birliğe AFM P51 Devriye Gemisi, ani müdahale botu ve bir AW 139 helikopteri destek sağlamıştır. P21 destek olmaya ve operasyonu gözlemlemeye devam etmiştir. Tanker, mürettebat ve tüm göçmenlere Malta Silahlı Kuvvetleri Boiler Wharf limanına kadar eşlik etmiştir."

KAPTAN TÜRK

Tuzla'dan 22 Mart'ta hareket eden ve içinde 6 mürettebat bulunan Palau bayraklı 52 metre boyundaki "El Hiblu 1" isimli tanker, dün Libya açıklarında hızlı bot kullanan korsanlar tarafından kaçırılmıştı.

Tankerin kaptanının Türk, 4 personelinin Hint ve birinin de Libyalı olduğu öğrenilirken, Libya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir savaş gemisinin kaçırılan tankere müdahale için hareket ettiği bilgisi alınmıştı.

6 personeli bulunan geminin kaptanının Türk, 4 personelin Hint, 1 personelin ise Libyalı olduğu öğrenildi.

GÖÇMENLERİ TRABLUS LİMANI'NA BIRACAKTI

Gemi mürettebatının Libya açıklarında kurtardığı göçmenleri, Trablus Limanı'na bırakmak istediği ancak Libya'ya dönmek istemeyen göçmenlerin, geminin kontrolünü ele geçirdiği belirtildi.

GEMİNİN KONTROLÜ MALTA ORDUSUNDA

Malta ordusu, kaçırılan gemiye müdahale için harekete geçti. Geminin kontrolü, Malta ordusu tarafından ele geçirildi. Palau bayrağı taşıyan tankerin, 2015 yılında Türk bir firma tarafından satıldığı öğrenilmişti.

İtalya İçişleri Bakanı Metteo Salvini, geminin İtalyan limanlarına yanaşmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5090 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.