1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Akdeniz'deki deniz memelilerinin sayımı tamamlandı
Akdeniz'deki deniz memelilerinin sayımı tamamlandı

Akdeniz'deki deniz memelilerinin sayımı tamamlandı

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nın destek verdiği ACCOBAMS’ın tüm Akdeniz’deki deniz memelilerinin dağılımı ve miktarını ortaya koymayı hedefleyen uluslararası projesinin Türkiye ayağı tamamlandı.

A+A-

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV)’nın araştırmacı ve lojistik olarak destek verdiği ACCOBAMS’ın tüm Akdeniz’deki deniz memelilerinin dağılımı ve miktarını ortaya koymayı hedefleyen uluslararası projesinin Türkiye ayağı tamamlandı.

Akdeniz ve Karadeniz ülkelerinden 100’den fazla uzman, 8 uçakla havadan sayımların dışında pasif akustik izleme ile denizden 5 tekne kullanıldı. ACCOBAMS Survey Initiative (ASI) Akdeniz’de yaşayan deniz memelilerinin dağılımı ve miktarı hakkında tüm Akdeniz’de aynı anda yapılan ilk çalışma olması açısından öne çıkıyor.

Gözlemciler deniz memelileri dışında kuşlar, köpekbalıkları, deniz kaplumbağaları ve yüzen çöpler hakkında da veri topladı. Proje sonuçları ACCOBAMS tarafından yayınladığı zaman kamuoyu ile bilgiler paylaşılacaktır. Projenin önümüzdeki yıllarda Karadeniz ayağı için çalışmalar devam ediyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 5830 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.