1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Akvaryum İhalesi İptal Edildi
Akvaryum İhalesi İptal Edildi

Akvaryum İhalesi İptal Edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan akvaryum ihalesi iptal edildi.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan akvaryum ihalesi iptal edildi.

Belediyenin, Minicity ile Migros arasında kalan kısımdaki Olbia Kanyonu'nda yapmayı planladığı 12 bin metrekare büyüklüğündeki akvaryumun bugün yapılması planlanan ihalesi iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, ihalenin ihaleye katılmak isteyen uluslararası firmaların Noel nedeniyle evrak toplamaması ve yerli firmaların ihaledeki bazı şartların daha detaylandırılmasını talep etmesi sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

Bu iki nedenle, bugün yapılması gereken akvaryum ihalesine katılım olmadığını ifade eden Aktekin, ihalenin Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamının kararıyla ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi. Hiçbir firmanın ihale dosyası almadığını dile getiren Aktekin, "Rekabet koşulları sağlanamadığı için ihale başkanlık makamınca iptal edilmiştir." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında gösterilen akvaryum Olbia Kanyonu'na kurulacak. 12 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak akvaryumun içinde bin 100 çeşit deniz canlısı barınacak. Yap işlet devret (YİD) modeliyle inşa edilecek ihaleyi alan firma Antalya Büyükşehir Belediyesi payı olarak yıllık 400 bin TL'ye ek olarak cironun yüzde 3'ünü verecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Encümeni tarafından yeni ihale tarihinin bir ay içinde açıklanması bekleniyor.

Sondakika

Bu haber toplam 983 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.