1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Akvaryumda Canlı Alabalık Satışı
Akvaryumda Canlı Alabalık Satışı

Akvaryumda Canlı Alabalık Satışı

Adanalı bir balıkçı, yazın kavurucu sıcağında yaptırdığı 1.5 ton su kapasiteli, 3 bölmeli, soğutuculu akvaryumda canlı alabalık satışı yapıyor.

A+A-

Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Tellidere Caddesi'nde alabalık satış reyonu açan 29 yaşındaki Mustafa Sarıboğa, 10 yıldır balıkçılık yapıyor. Daha önce Aladağ ilçesine bağlı Eğner köyünde balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Sarıboğa, Yedigöze Barajı'nda su tutulmaya başlaması ile birlikte köyü terk edip Adana'ya taşınmak zorunda kaldı.

Aynı mesleği Adana'da da sürdürmek isteyen Mustafa Sarıboğa, önce 1,5 ton su kapasiteli akvaryum yaptırdı. Daha sonra alabalık getirerek burada satmaya başladı. Ancak hava sıcaklıkları nedeniyle balıklar öldü. Sarıboğa, bunun üzerine üç aşamalı olarak yaptırdığı akvaryum içindeki suyu soğutmak için bir düzenek geliştirdi. Şimdi buz gibi suyun içinde hem alabalıkların yaşamasını sağlıyor hem de satış yapan Sarıboğa, "Balık hem insan vücudu için gerekli maddeleri sağlar hem de bedeni çeşitli hastalık

risklerinden uzak tutacak içeriğe sahiptir. Balık düzenli olarak tüketilirse kalp hastalıkları riskini azalttığı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. 'Yüksek kolesterol kalp krizi sebebidir' diyorlar. Bu nedenle alabalığın düzenli yenilmesinden yarar var" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 6692 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.