1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alaçatı'ya sörften 90 milyon dolarlık gelir
Alaçatı'ya sörften 90 milyon dolarlık gelir

Alaçatı'ya sörften 90 milyon dolarlık gelir

Ege Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, sörften yıllık 90 milyon dolar gelir bekliyor.

A+A-

Dünyanın en beğenilen üç sörf merkezinden biri olan Alaçatı, bu özelliğini markaya dönüştürüyor. Deniz Ticaret Odası (DTO), Alaçatı’da sörfü yılın 10 ayına yaymak ve dünyanın sayılı merkezlerinden biri yapmak için çalışmalara başladı. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mihri Çelik, “Sörfle havadan para kazanacağız. Eğer mevzuattaki eksiklikler giderilip sörf turizmini tüm yıla yayarsak, yılda 90 milyon dolar kazanabiliriz.” dedi.

Alaçatı’da, yılın 300 günü rüzgâr esiyor. Sörf turizmine çok uygun coğrafi konumu ile dünyanın dikkatini çeken belde, problemler yumağı sebebiyle bu alanda yeterince büyüyemiyor. Altyapı eksiklikleri ve mevzuat boşlukları giderilerek, sezonu bütün yıla yaymak için harekete geçildi. Deniz turizminin bütün dallarında gelirleri artırmayı planlayan DTO İzmir Şubesi, öncelikli olarak uluslararası yarışlar ve sörf eğitimleri ile Alaçatı’yı rüzgâr ve dalga sörfünde dünya markası yapmaya odaklandı. Yönetim Kurulu Üyesi Çelik, Alaçatı rüzgâr sörfü bölgesinin, sadece mevzuat ile ilgili eksikliklerin giderilmesi halinde ürettiği ekonomik değeri 90 milyon dolara çıkarma potansiyeli olduğunu söyledi. Oda olarak bölgede yaptıkları incelemeler sonucu, rüzgâr sörfü faaliyetine 90 günlük canlı sezon boyunca katılımcı sayısının 100 binli rakamlara ulaştığı bilgisini veren Çelik, sektör paydaşlarıyla bir araya gelerek bir yol haritası hazırlayacaklarını aktardı. Bu çerçevede ilk aşamada uluslararası standartlara kavuşmak için yapılması gereken mevzuat değişiklikleri ele alınacak, ardından bölgenin tanıtılması için uluslararası tur operatörleriyle masaya oturulacak.

Çalışmanın odağını da mevzuat düzenlemelerinin oluşturacağını dile getiren Çelik, “Hedefimize ulaşmak için DTO olarak belediyeler ve ilgili kurumları bir araya getireceğiz. Ardından her kurumun, kendi yetkisi dahilinde neleri yapabileceğini kararlaştıracağız. Sörf okullarının uluslararası kurumlara akredite olması için mevzuatta yapılması gereken değişiklikleri ele alacağız. Daha sonra Alaçatı’ya konaklama, yeme içme, deniz malzemeleri satışları gibi yatırımlar için girişimcilerle görüşeceğiz. Alaçatı’ya yapılacak uluslararası standartlardaki tesislerin tanıtımı için yabancı tur operatörleriyle masaya oturup bu tesislerin kullanımını 10 aya yaymak konusunu konuşacağız. Bu alanda yapılan çeşitli uluslararası, ulusal yarışma ve şampiyonaların Alaçatı’ya çekilmesi için ilgilerle görüşeceğiz. Yabancı öğrencilerin de tıpkı dil öğrenmeye gider gibi en az bir haftalığına Alaçatı’ya sörf eğitimine gelmesi sağlayacağız.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.