1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demiryolları serbestleşiyor
Demiryolları serbestleşiyor

Demiryolları serbestleşiyor

Kara ve havadan sonra demiryollarında da özel firmalar geliyor. Demiryollarını artık sadece devlet değil özel firmalarda hem yükte hem de yolcu taşımacılığında işletebilecek.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yeniden yapılandırılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın tamamladığı çalışma kapsamında özel şirketlerde, kendilerine ait demiryolu altyapısı inşa edebilecek ve trenleri işletebilecek. Buna göre demiryollarında artık sadece devlet değil özel firmalarda hem yükte hem de yolcu taşımacılığında işletebilecek.

Demiryollarında bu sisteme geçilmesiyle birlikte hem yükte hem de yolcu taşımacılığında farklı bir işletme modeline geçilecek. Özel sektörün piyasaya girmesiyle birlikte karayollarındaki ve havayollarındaki rekabet ortamı demiryollarına da taşınacak.

KİRA BEDELİ ÖDEYECEKLER

Çalışmaya göre altyapı inşa edecek şirketler, taşınmazların kamulaştırma bedelini ödeyecekler ve karşılığında 49 yıllığına bedelsiz olarak bu hattı işletebilecekler. Öte yandan şirketler yeni bir hat oluşturmasına gerek kalmadan devlete belirli bir kira bedeli ödeyerek de demiryolu hattını kullanabilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1014 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.