1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Alanya Kabotaj Bayramı için hazır
Alanya Kabotaj Bayramı için hazır

Alanya Kabotaj Bayramı için hazır

1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları Alanya'da 30 Haziran itibariyle başlayarak toplamda 2 gün coşkulu bir şekilde kutlanacak

A+A-

1 Temmuz Kabotaj Bayramı, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve Alanya Liman Başkanlığı paydaşlığında pek çok sponsor firmanın da desteği ile coşkulu bir şekilde kutlanacak. Sosyal sorumluluk alanlarında fark yaratan bir çerçevede planlanan bayram kutlamaları 30 Haziran'da kimsesiz çocuklar için gerçekleştirecek bir denizaltı gezisi ile başlayacak ve aynı gün huzurevi sakinleri ile tekne turu düzenlenecek.

Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi konumundaki Alanya'nın kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmak için ise 1 Temmuz tarihinde Kızılkule ve tershane ücretsiz olarak gezilebilecek. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu başta olmak üzere Alanya protokolünün katılımı ile 1 Temmuz'da saat 17.00 itibariyle başlayacak olan törenle taçlanacak bayram kutlamaları düzenlenecek yarışmalarla da renkli görüntülere sahne olacak.

Yağlı direk, tekne, deniz altında altın bulma gibi pek çok yarışmanın düzenleneceği kutlamalarda dereceye girenlere de çeşitli ödüller verilecek. Kızılkule önünde gerçekleşecek olan halk konseri ile birlikte müzikal bir şölene de sahne olacak bayram kutlamaları dolu dolu geçen etkinliklerin ardından havai fişek gösterileriyle de son bulacak.

Liman Başkanı Mehmet Sayhan tüm Alanya halkını davet ederek başladığı açıklamasında "Bizler bu yıl Kabotaj Bayramı için dolu dolu bir program hazırlamak istedik. Başta Alanya Kaymakamlığı olmak üzere Alanya Belediyesi ve pek çok sponsor firmanında desteği ile bayram programımızı hazırladık. Etkinlikleri planlarken hem sosyal sorumluluklar noktasında duyarlılığı arttırmayı hedefledik hem de Alanya'nın kültürel tanıtımına katkı sağlamak istedik. Örneğin Isparta'dan gelecek olan ve hayatında hiç deniz görmemiş çocuklarla birlikte denizaltı gezisi gerçekleştireceğiz ve çocukların yaşayacağı mutluluğa ortak olacağız. Bayram kutlamaları kapsamında gerçekleşecek yarışmalarda katılımcılardan derece alanlara çeyrek altın, saat, bisiklet, Kıbrıs Feribot'u için çift kişilik gidiş/dönüş bileti, otel konaklaması gibi çeşitli ödüllerimiz olacak. Kızılkule önünde gerçekleşecek halk konserimiz ile müzikal bir şölenle taçlandıracağımız kutlamalarımız havai fişek gösterisi ile son bulacak" ifadelerine yer verdi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6499 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.