1. HABERLER

  2. IMO & AB

  3. AB ‘Deniz Güvenliği Eylem Planı’nı revize etti
AB ‘Deniz Güvenliği Eylem Planı’nı revize etti

AB ‘Deniz Güvenliği Eylem Planı’nı revize etti

İlk kez 16 Aralık 2014 yılında yürürlüğe giren AB deniz güvenliği stratejik eylem planı AB’nin ve üye ülkelerinin ve vatandaşların çıkarlarını korumaya destek oluyor.

A+A-

Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği Deniz Güvenlik Stratejisi (EUMSS) eylem planını revize etti.

Avrupa Birliği EUMSS eylem planına getirilen değişiklikler Konsey'den yapılan açıklamaya göre AB genelinde deniz güvenliğine ilişkin daha hedefe yönelik raporlama süreçleri getiriyor ve Birliğin deniz güvenliğine ilişkin iç ve dış unsurları bir arada topluyor.

Avrupa Birliği'nden yapılan açıklamada AB'nin dış ticaretinin yüzde 90'ının ve iç ticaretinin yüzde 40'ının deniz yoluyla taşındığı vurgulandı.

Avrupa Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre;

Eylem planındaki değişikliklerle AB Küresel Strateji'nin ve yenilenmiş AB iç güvenlik stratejisi 2015-2020'nin uygulanmasına katkı sağlanacak. 

Denizler ve okyanusların güvenliği, serbest ticaret, AB ekonomisi ve hayat standardı için büyük önem taşıyor.

İlk kez 16 Aralık 2014 yılında yürürlüğe giren AB deniz güvenliği stratejik eylem planı AB'nin ve üye ülkelerinin ve vatandaşların çıkarlarını korumaya destek oluyor.

Eylem planı, sınır ötesi ve organize suç, gemi yolculuğu özgürlüğüne yönelik riskleri, biyoçeşitliliğe yönelik riskleri, yasadışı ve kaçak yollardan yapılan denetlenmeyen balıkçılığı ve yasadışı veya sehven atıkların boşaltılması gibi küresel denizciliğe yönelik risk ve tehditlerin üzerine eğiliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 58425 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.