1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amaç kara para aklamaktı!
Amaç kara para aklamaktı!

Amaç kara para aklamaktı!

Cumhuriyet Savcısı'nın iddiasına göre, Savarona yatındaki fuhuşun amacı başkaydı.

A+A-

Savarona baskınında tutuklanan Kazak milyarder Tevfik Arif, 27 yıla kadar hapsinin istendiği iddianamede, “fuhuş”la değil “kara para aklamak”la suçlanıyor. İddianameye göre Tevfik Arif, yabancı işadamlarına “kadınlı eğlenceler” düzenleyip kara para aklanmasına yardımcı oluyordu.

Antalya Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Kazak işadamı Tevfik Arif’in “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “insan ticareti”, “fuhuşa aracılık etmek” ve “18 yaşını doldurmamış kişilerin insan ticareti” suçlarından 13 yıldan 27 yıla kadar hapsi isteniyor.

Büyük Menfaatler
Savcılık, Tevfik Arif’in “klasik olarak fuhuş yaptıran ve bu işten para kazanan birisi olmadığı”nı belirtti. Cinsel amaçlı temin edilen kadınlarla ilgili tüm harcamaları yapan Tevfik Arif’i “külfet yüklenen kişi” olarak tarif eden savcılık, Kazak işadamının neden fuhuş ve insan ticareti ile suçlandığını ise şu gerekçe ile açıkladı:

“Tevfik Arif’in fuhuş amaçlı getirilen bayanların kendisine ve arkadaşlarına temin edilmesinde direkt değil, ancak dolaylı yönden büyük menfaatler sağladığı söylenebilir. Zira Tevfik Arif’in esas itibarıyla yurtdışından belirli ölçüde niteliği tespit edilemeyen paranın ülkeye akışını sağlamak amacıyla, yurtdışında görüştüğü işadamlarını Türkiye’ye getirdiği, bu insanlara manken adı altında temin ettiği genç ve güzel bayanları cinsel birleşme amacıyla sunduğu, parti eğlence-gezi ve tatil adı altında yatırım amaçlı iş görüşmeleri de yaparak, bu kişilerin yaptıkları yatırımlardan pay sahibi olarak çıkar elde ettiği, dolayısıyla bayanların fuhuş amacıyla pazarlanmasında Tevfik Arif’in bu şekilde bir menfaati bulunduğu düşünülmelidir.”

Kara Para Sorusu
Savcılıktaki sorgusunda Tevfik Arif’e kara para sorusunun da sorulduğu, buna öfkelenen Arif’in “Biz burada niye kara parayı konuşuyoruz? Bu adamlar borsada halka açık şirketleri olan, 28 milyar dolar serveti olan insanlardır. 30 yıllık arkadaşlarımdır. Karşılıklı olarak birbirimizi misafir ederiz. Ben hiçbir şekilde kadın tedarik etmedim. Suçlamalar doğru değildir” dediği öğrenildi. Bu ifadeler iddianamede yer aldı.

Halen tutuklu bulunan Tevfik Arif ve diğer zanlıların, Savarona yatına geçen eylül ayı sonunda baskın yapılmasından 6 ay önce haklarındaki soruşturmadan haberdar oldukları ve bu tarihten sonra özellikle küçük yaştaki kızları istemedikleri de dinlemeye takıldı.

Adım Adım İzlenmişler
İddianame eklerinde, Tevfik Arif ve diğer şüphelilerin adım adım izledikleri ortaya koyan “teknik takip” fotoğrafları da yer aldı. Kızların havalimanından alınışı, otele ve daha sonra Savarona’ya götürülüşleri, üzerlerinde gün ve saat yazan fotoğraflarla kayıt altına alındı. İddianame eklerinde bugüne kadar temin edilen tüm kızların fotoğraflarına da yer verildi.

Gizli tanık ‘Orta Asya’
İddianamede, Tevfik Arif ve çevresini yakından tanıyan “Orta Asya” kod adlı gizli tanığın anlatımlarına da şöyle yer verildi: “Benim bildiğim Tevfik Arif, Türkiye’ye manken adı altında birtakım bayanları getirip satan bir kişi değildir. Daha çok kendisi ve arkadaşları için getirttiği bayanlarla cinsel birliktelik ve eğlence hayatı yaşayan birisidir. Tevfik Arif, temin ettiği bayanların parasını bizzat kendisi ödüyor. Gerek bulunduğum ortamda, gerekse kendisinin de söylemlerle aktardığını biliyorum.”

Habertürk

Bu haber toplam 1149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.