1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara feribotu İskenderiye'de
Ankara feribotu İskenderiye'de

Ankara feribotu İskenderiye'de

Türkiye, Libya'da mahsur kalan çoğu Mısır vatandaşı bin 25 kişiyi Mısır'ın İskenderiye kenti limanına ulaştırdı.

A+A-

Üç gün önce Libya'nın Misrata şehrinden bin 25 yolcuyla hareket eden Ankara Feribotu, dün öğle saatlerinde Mısır'ın İskenderiye kenti limanına yanaştı. Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Ankara Feribotu'nda Mısırlıların dışında başka ülkelerin vatandaşlarının da bulunduğunu söyledi. Botsalı;

"Yolcuların içerisinde 3 Bulgar, 17 Filistinli, 40 civarında çoğu Mısırlılarla evli, içlerinde çocukların da olduğu Libyalılar da var. Ayrıca tahliye edilenler arasında Tunuslu, Ürdünlü, Cezayirli, Faslı, Suriyeli ve Iraklı Türkmen olduğunu biliyoruz. İskenderiye Başkonsolosluğumuz ve sivil toplum kuruluşu olarak Yunus Emre Kültür Merkezimiz, yolcuları karşılıyor. Mısır hükümeti, Dışişleri Bakanlığı Yardımcılarından birisini oraya gönderdi" dedi.

Bu tahliye operasyonun, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil el Arabi'nin Türk Hükümeti ve Türk Dışişleri Bakanının talebi ve girişimiyle gerçekleştiğini dile getiren Botsalı, "Tabi ki Cumhurbaşkanımız ve Maraşal Tantavi arasında 3 Mart'ta varılan mutabakat, buna esas teşkil etmektedir. Bütün bu operasyonlar karşılıksız olarak gerçekleştirilmiştir. Bu aynı zamanda Türkiye'nin Libya'daki istikrara ve Türk-Mısır ilişkilerine katkısıdır" diye konuştu.

Geminin tekrar tahliye için Misrata'ya gidebileceğini belirten Botsalı, "Hükümetimizin kararı, Misrata'da mahsur kalanlar varsa, geminin ikinci bir tur daha yapması yönündedir. Mısır hükümetinin vereceği bilgileri ve yanıtı bekleyeceğiz. Bu arada, zaten geminin temizlenmesi ve lojistik ikmalinin yapılması gerekmektedir. İlke olarak ikinci bir seferin yapılmasına bir engel yoktur" dedi.

Türkiye, daha önce iki defa daha Libya'da mahsur kalan Mısırlıları tahliye etmişti.

TRT Haber

Bu haber toplam 1219 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.