1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede
Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede

Antalya’nın deniz yaşamı bu müzede

Kaleiçi Yat Limanı’nda hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’ne ait Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi 5 yılda 25 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

A+A-

Türkiye’nin ilk Deniz Biyolojisi Müzesi olan Antalya Kaleiçi Yat Limanı’ndaki Deniz Biyoloji Müzesi, 5 yılda 25 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin de yoğun olarak ziyaret ettiği müzede deniz canlılarının ve özellikle nesli koruma altındaki türlerin yakından tanınmasını sağlanıyor.

Batık bir korsan gemisi şeklinde dizayn edilen müzede hepsi Türkiye denizlerinde yaşayan 19 tür köpekbalığı, yaklaşık 150 tür kemikli balık, süngerler, mercanlar, karides, istakoz ve yengeçler, kabuklular, ahtapot, kalamar ve sübyeler, denizyıldızları ve denizkestaneleri olmak üzere yaklaşık 500 tür deniz canlısı sergileniyor. Aslan ve Balon Balığı gibi Kızıldeniz'den gelen yeni türler de müzede yer alıyor.

MÜZEDE İNTERAKTİF BİLGİ VERİLİYOR

Antalya'da deniz kültürünün benimsenmesi ve doğal mirasa sahip çıkılmasını amaçlayan müze eğitici ve öğretici işlev görüyor. Akdeniz'in biyoçeşitliliği nitelikli koleksiyonlarla ziyaretçilerle buluşturan Deniz Biyolojisi Müzesi, her yaştan insanın deniz yaşamı hakkında interaktif olarak bilgi edinmesini sağlıyor ve bu amaçla eğitim, panel, çalıştay ve sergiler düzenliyor. Okullardan gelen öğrenci gruplarına denizler ve canlı kaynaklar ile ilgili bilgiler veriliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 11231 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.