1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Yakamoz'dan Dünya Kadınlar Günü'nde sempozyum
Yakamoz'dan Dünya Kadınlar Günü'nde sempozyum

Yakamoz'dan Dünya Kadınlar Günü'nde sempozyum

8 Mart 2019 Dünya Kadınlar Günü'nde Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında çalışan kadınlar bu yıl üçüncü defa Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu çatısı altında Ataşehir Grand Sheraton Otel’de bir araya geliyor.

A+A-

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası tarafından 2016’dan bu yana her yıl geleneksel hale getirilerek kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bu yıl da artık bir marka haline gelen “Yakamoz: Deniz ve Kadın Sempozyumu” çatısı altında sektörün her alanından kadını bir araya getirecek eşsiz bir organizasyona imza atmayı hedefliyor. 

Kadın İstihdamı ve Projeleriyle Fark Yaratan Şirketlere Ödüller

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sempozyumda Türk denizcilik sektörüne hizmet veren gemi ve kara işletmelerinde en fazla kadın istihdam eden, kadınlara yönetici pozisyonu sağlayan, destekleyen ve kadınlarla ilgili sosyal sorumluluk projelerine imza atan şirketlere özel ödüller verilmesi planlanıyor. TMMOB GEMİMO tarafından hazırlanan istatistiki bir çalışma ile kadın istihdam politikası kriterlerine göre belirlenen ödüller bu yıl da sempozyumda sahiplerini bulacak.

Denizcilik Sektörünün Tek ve En Büyük Kadın Organizasyonu

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen sempozyum ve etkinliklerde toplamda 2000’den fazla sektör temsilcisinin katıldığı organizasyonda bu yıl yine ses getirecek ve başarılı isimlerin yer alacağı bir organizasyon hedefleniyor. Bu yılın en önemli uluslararası ismi olarak Hindistan kıyılarında teknesi batan balıkçıları kurtararak üstün bir soğukkanlılık ve cesaret örneği gösteren ve Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından “Denizde Cesaret” ödülüne layık görülen Hindistan’ın ilk kadın tanker kaptanı Radhika Menon’un da çağrılı konuşmacı olarak sempozyumda yer alması bekleniyor.

IMO’nun 2019 Yılı Teması: “Denizde Kadın”

Uluslararası Denizcilik Örgütü tarafından da 2019 yılının temasının “Denizde Kadın” olarak belirlenmesi, Yakamoz Sempozyumu’nun uluslararası alanda da ne denli değerli olduğunu gösteriyor. Sempozyum ayrıca, Türk denizcilik sektöründeki kadınların dünyaya örnek olacak başarı hikayelerinin uluslararası alanda da ses getirmesi açısından oldukça önem arz ediyor.

yakamoz-2019.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 4529 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.