1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Antalya'nın Denizcilik ve Deniz Ticareti Tarihi" Kitabı Tanıtıldı
"Antalya'nın Denizcilik ve Deniz Ticareti Tarihi" Kitabı Tanıtıldı

"Antalya'nın Denizcilik ve Deniz Ticareti Tarihi" Kitabı Tanıtıldı

Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi tarafından yayına hazırlatılan ve editörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Şimşek'in yaptığı "Antalya'nın Denizcilik ve Deniz Ticareti Tarihi" kitabı bir restoranda düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

A+A-

Antalya Setur Marina’da yer alan Ship Inn Marina Restaurant’ta düzenlenen toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bölge Müdürü Serhan Özkanlı,  Antalya Bölge Liman Başkanı Mustafa Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Sahil Güvenlik Komutanı Yrb.  Murat Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Danışmanları Lokman Atasoy ve Cem Oğuz, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı ile Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

antalya-dto-vira-haber.jpg

Çok mutlu ve gururlu bir gün yaşıyoruz!

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açılış konuşmasında, konuklara teşekkür ederek geleceğe bırakmak adına Antalya Denizciliğinin ve Deniz Ticaret tarihinin geçmişini geleceğe ulaştırtacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek “Çok mutlu ve gururlu bir gün yaşıyoruz! 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramının 96. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında değerli akademisyen ve yazarların katkılarıyla hazırlanan, “ Antalya’nın Denizcilik ve Deniz Ticareti Tarihi “ kitabı tanıtım toplantısında bir aradayız. İMEAK DTO başkanım Sayın Tamer Kıran yoğun programı nedeniyle çok istemesine rağmen gelemedi size saygı ve selamlarını iletmemi istedi. Antalya denizcilik tarihi ve kültürüne katkı sağlayacak ışık tutacak bu örnek eserin tanıtımı için buradayız. Antalya Denizciliğinin ve Deniz Ticaret tarihinin geçmişini geleceğe ulaştırtacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

antalya-dto-vira-haber3.jpg

Tarihi misyonu ile ele almak gerçekten çok önemli ve çok büyük bir çabaydı!

Kitabın Editörü Doç. Dr. Fatma Şimşek de toplantıda yaptığı açıklamasında, desteklerinden dolayı Deniz Ticaret Odası’na ve kitabın basımında katkılarından dolayı Q Terminals Genel Müdürü Özgür Sert’e ve değerli katkıları için akdemiysen yazarlara teşekkür etti. Şimşek, “ Bu kitap oldukça uzun bir serüvenin sonucudur. Böylesine kolektif bir eserin ortaya çıkarılmasında değerli akademisyen arkadaşlarıma, Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin Bey’e ve Q Terminals Genel Müdürü Özgür Sert’e çok teşekkür ediyorum. Sadece çabamızın sonucu değil, kitabın ele aldığı konular açısından da oldukça renkli bir panorama sunan bu kitap, biz Antalyalılara denizin ve denizin tarihini anlatmak ve bunu kültürel olarak bir boyut şeklinde, tarihi misyonu ile ele almak gerçekten çok önemli ve çok büyük bir çabaydı ”dedi.

antalya-dto-vira-haber2.jpg

Akademisyenler kitaptaki konuları özetledi

Prof. Dr. Muharrem Kesik, Arş. Gör. Erkan Kurul, Dr. Mahmut Demir, Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Öğretim Görevlisi Sevgi Korkmaz , Doç. Dr. Mikail Acıpınar, Dr. Evren Dayar  ve Doç. Dr. Hakan Öniz de toplantıya katılan isimlerdi. Akademisyenler de kitaba yaptıkları katkıları gelen konuklara anlattılar.

Antalya, Liman ticaretinin, deniz ticaretinin, deniz ulaşımının çok önemli bir mihenk taşıdır!

Toplantı sonrası kitaba katkı sunanlara DTO Antalya Şubesi tarafından hazırlanan plaketler dağıtıldı. Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu katkı sunanlara verdiği plaketler sonrası yaptığı açıklamasında “Antalya için çok heyecanlı bir gün. Değerli akademisyenlerimiz Deniz Ticaret Odası Başkanlığımız destekleri ile ve Antalya’nın gönüldaşları ile birlikte böylesine güzel bir eser çıkardılar. Gerçekten çok önemli bir kitap. Antalya’nın tarihi bizim tarihimiz. Burası aslında Liman ticaretinin, deniz ticaretinin, deniz ulaşımının çok önemli bir mihenk taşıdır. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4288 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.