1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. ‘Ara San Juan’ denizatlısı ile ilgili yeni iddia
‘Ara San Juan’ denizatlısı ile ilgili yeni iddia

‘Ara San Juan’ denizatlısı ile ilgili yeni iddia

15 Kasım’da bu yana kayıp olan Arjantin’in denizaltısıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Denizaltının 40 milisaniyede infilak etmiş ve 44 mürettebatın anında ölmüş olabileceği öne sürüldü.

A+A-

 ‘Ara San Juan’ isimli denizaltı 15 Kasım’da Güney Atlantik’te kayboldu. Denizaltıyı kurtarma çalışmaları geçen hafta sonlandırılırken enkazı bulma çalışmaları devam ediyor. Amerikalı donanma uzmanı Bruce Rule, 380 metre derinliğindeki bir denizaltının çökmesi halinde 5.5 tonluk bir TNT gücünde enerji ortaya çıkaracağını hesapladı. Rule’a göre bu da denizaltının 40 milisaniye yani 2.4 salise gibi bir sürede infilak edebileceği anlamına geliyor.

Arjantin’in La Nacion gazetesine konuşan Rule, “Her ne kadar mürettebat denizaltının kontrolden çıktığını bilse bile neler olduğunu anlayamamıştır. Boğulmadılar ya da acı çekmediler. Anında öldüler. Basınç altında gövde saniyenin dörtte biri gibi kısa bir sürede çöktü” dedi. Denizaltı en son şnorkelinde bir arıza olduğunu ve su almaya başladığını bildirmişti. Daha sonra ise bölgede bir patlama sesi tespit edildiği kaydedilmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 3664 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.