1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. "Armatörler bir araya gelmeli"
"Armatörler bir araya gelmeli"

"Armatörler bir araya gelmeli"

Commerzbank International'in Luxemburg Genel Müdür Yardımcısı Erkan Turgut Türk armatörlerinin Avrupa bankaları nezdinde itibarlarının iyi olmadığını söyledi.

A+A-

ODEK: “Türk Armatörleri Bir Araya Gelerek Küresel Oyuncu Olabilirler”

Türk denizciliğini uluslararası alanda söz sahibi yapma hedefiyle yola çıkan ODEK, üyelerini denizcilik finansının önde gelen bankalarından Commerzbank International'in Luxemburg Genel Müdür Yardımcısı Erkan Turgut'la buluşturdu.

10 Nisan pazar sabahı kulüp binasındaki kahvaltı etkinliğinde üyelerle söyleşen Turgut, etkileri halen sürmekte olan krizin sebebi olarak 'insanların iştahların kabarması'nı gösterdi. Turgut “Kapalı büyük fonların bankalar arası yüksek fiyatlara satılması krizi tetiklemiştir, bu fonların neleri içerdiğinin bilinmemesi de piyasayı güvensizliğe sevk etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“Türk armatörleri bir araya gelebilirlerse daha güçlü olurlar ve küresel oyuncu konumuna gelebilirler” ifadesinin altını çizen Turgut, 'Avrupa bankaları nezdinde türk armatörünün itibarının daha önce yaşananlardan dolayı maalesef iyi olmadığını' belirtti. Avrupa bankalarının faiz oranlarının an itibariyle biraz yüksek olsa da uzun vadeli getirilerinden dolayı hâlâ cazip olduğunu vurgulayan Turgut, riski dağıtmak için yurt dışı bankaları ile temasa geçilmesinin önemine dikkat çekti.

Uzun yıllara dayanan bankacılık tecrübesiyle Erkan Turgut, krizin hala devam ettiğini ve muhtemelen bu seviyelerde devam edeceğini öngördü. Turgut, Çin'in para birimi olan yuan'ın yakın gelecekte Amerikan doları, Euro ve Japon yen'inden sonra 4. önemli para birimi haline gelmesini beklediğini ekledi.

Virahaber

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.