1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Asyaport, Seagull koordinatörlüğünde acil müdahale tatbikatı gerçekleştirdi
Asyaport, Seagull koordinatörlüğünde acil müdahale tatbikatı gerçekleştirdi

Asyaport, Seagull koordinatörlüğünde acil müdahale tatbikatı gerçekleştirdi

Asyaport Liman A.Ş., Seagull - Martı Deniz Temizliği Ltd. koordinatörlüğünde 4. Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı'nı gerçekleştirdi.

A+A-

Asyaport Liman A.Ş., liman çevresinde petrol veya türevinin oluşturabileceği olası bir deniz kirliliği riskine karşı hazırlıklı olmak ve bu kirliliğin çevreye zarar vermeden en etkin şekilde temizlenmesi amacıyla 6 Nisan Perşembe günü Seagull - Martı Deniz Temizliği Ltd. koordinatörlüğünde "Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı" gerçekleştirdi.

5312 sayılı Acil Müdahale Kanunu kapsamında 6 ayda bir gerçekleştirilmesi gereken tatbikatları zorunluluk olmanın aksine, liman personelinin bir sorumluluğu haline getiren Asyaport Liman A.Ş., Deniz Kirliliğine Acil Müdahale Tatbikatı’nın 4.sünü 6 Nisan Perşembe günü Tekirdağ Liman Başkanlığı'ndan yetkililerin de katılımlarıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

asyaport_acilmudahaletatbikati_2.jpg

Asyaport Liman A.Ş., anlaşma sağladığı yetkili firma olan Seagull - Martı Deniz Temizliği Ltd. ile liman personelinin gerekli tüm eğitimlerini tamamladı. Her tatbikatta, olabilecek farklı bir kaza durumu üzerinden senaryo oluşturularak öğrenilen bilgilerin uygulamaya dökülmesi, değişen şartlara göre uygun müdahale metodunun seçilmesi, olabilecek risklerin değerlendirilerek alınacak önlemlerle kaza olasığının en aza indirgenmesi amaçlanmaktadır.

Asyaport Liman A.Ş.'nin yaptığı tatbikatlarla çevre ve deniz temizliği açısından farkındalık oluşturduğu, bulunduğu bölge olan Tekirdağ'ın sahip olduğu önemin bilincinde olarak çalışmalarını sürdürdüğü, liman personeli-anlaşmalı yetkili firma-gemi personeli-dış kurumlar ile sağlam bir iletişim ağı kurarak bunun devamlılığını sağladığı bir kez daha görüldü.

asyaport_acilmudahaletatbikati_5.jpg

Bölgede meydana gelebilecek bir deniz kirliliği olayının kontrol altına alınamazsa çevrenin görebileceği zararın boyutları ve bu zararın ciddi boyutlara ulaşmaması için proaktif yaklaşım sergilemenin, eğitimli ve tecrübeli personellerle doğru müdahale etmenin önemi vurgulandı. 7/24 hizmet verme esasıyla limanda personeliyle birlikte hizmet veren SEAGULL EGE 6 isimli acil müdahale teknesi, müdahale ekipmanları ile de bölgede sürekli hazırlıklı olma ve etkin müdahale yolunda kuvvetli bir adım atılmış oldu.

asyaport_acilmudahaletatbikati_4.jpg

VİRA HABER MERKEZİ | ViraHaber.com

Bu haber toplam 6149 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.